A váratlanul érkező „sok” eső nyomán szárba szökkentek a vadvirágok.

Az Északi és Déli-sarkon található egyes területek mellett, a chilei Atacama sivatag a Föld legszárazabb része. Vannak olyan esztendők, amikor mindössze 15 mm eső esik egész évben, sőt egyes területeknek akár 1 mm-nyi esővel is be kell érniük.

Az év nagy részében így fest: száraz, sivatagos.

Idén viszont egy nem várt, intenzív esőt követően robbanásszerűen virágba borult a chilei vidék, a gyönyörű látvány pedig nem csak Chile-ből, de az egész világból vonzza az érdeklődőket.

A jelenség neve „desierto florido” azaz „virágzó sivatag”, és nem minden nap van alkalmunk megcsodálni. Általában ez az esemény csak minden negyedik-ötödik évben következik be, most azonban mindössze 2 év telt el az előző „virágzó sivatag” óta. 2015-ben alig 24 óra alatt esett 5 mm eső, így abban az esztendőben is meseszép felvételek készültek a kivirágzott homokos-kavicsos területekről.

Több, mint 200 féle növény él itt, ezek nem egy időben kezdtek növekedni, ezért várhatóan elhúzódik pár hétig a virágzás. A lila mellett a sárga, a kék, a fehér árnyalataiban is pompáznak a virágok. A virágzás nagyjából nyár végétől novemberig tart, így nem késő betervezni egy világ (vagy virág) körüli utat! Azt természetesen mondanunk sem kell, hogy a virágok szigorúan védettek, letépni őket tilos.

Hasonlóról már beszámoltunk korábban: Álomszép: virágba borul a sivatag!

Forrás: www.housebeautiful.com