Így fest a „szupervirágzás”.

Az elkövetkező két hétben minden szempár az Anza-Borrego sivatagra figyel majd. December óta ugyanis kétszer annyi eső esett ezen a területen, mint tavaly ilyenkor. Márpedig ez minden bizonnyal ahhoz vezet majd, hogy a San Diegótól észak-keletre fekvő sivatag virágba borul. A mostani virágrobbanás az elmúlt 20 év leglátványosabb attrakciójának ígérkezik.

Fotó: Getty

Nem csoda, hogy az emberek szupervirágzásnak hívják ezt a valóban lenyűgöző látványosságot. De hogyan válhat egy száraz sivatag virágtengerré? Nos, amikor télen és kora tavasszal elegendő csapadékot kap a terület, a talaj sosem szárad ki teljesen. Amikor emellé egy 10 °C körüli hőmérséklet párosul, és nem túl nagy a forróság, az apró kis magoncok sem sülnek meg.

Fotó: Getty

Az egyik legnépszerűbb virág, amit majd várhatóan láthatunk, egy verbéna faj, lila szirmokkal és édes, kellemes illattal. Messziről nézve olyanná varázsolja a sivatagot, mintha levendulamezőn járnánk.

Fotó: Getty

Biztosan gyönyörködhetünk majd a sivatagi liliomban (Hesperocallis), a sivatagi napraforgóban (Geraea canescens) és a kakukkmákban (Eschscholzia parishii) is. Alig várjuk a fotókat!

Fotó: Getty

Fotó: Getty

https://www.instagram.com/p/BRPfzPsADwo/

https://www.instagram.com/p/BRMi7bsDpNE/

Forrás: HouseBeautiful