Zabálnivaló apróságok a mérlegen.

Az állatkertben született csöppségek első útja a mérlegre vezet, a gondozók minden esetben feljegyzik súlyukat és hosszúságukat. Nem csak azt kell megvizsgálni, hogy egészségesek-e, de fontos a fejlődésüket is nyomon követni, márpedig ennek első lépése a méredzkedés.

Az első mérést megörökítő fényképeket lehetetlen mosoly nélkül végignézni. Ugye hihetetlen, hogy ezekből a tenyérben elférő manókból lesznek a hatalmas leopárdok, méretes macskamedvék?

A foltos párduckölyköt nem sokkal a születése után méricskélik a  Nashville Zoo-ban (ő az első párduc, aki mesterséges megtermékenyítés útján született, lefagyasztott ivarsejtből).

A bébi Humboldt –pingvin a Chester állatkert újdonsült lakója.

Edinburgh állatkertjében a háromsávos tatubaba az új sztár.

Ritka faj az amuri leopárd, az ikerkölykök Indianaban jöttek világra.

Ez a kis párduckaméleon egyike annak a 4-nek, akik a Tennessee Aquarium új lakói.

A denveri állatkert igazán büszke volt a két vörös macskamedve kölyök születése miatt. A gondozók rendszeresen mázsálták őket, főleg akkor, amikor a súlygyarapodásuk nem akart megindulni.

Willow, a recés zsiráfbébi a falhoz állítva kerül lemérésre Maryland-ben.

Itt éppen egy óriás pandabébire igazítják a mérőszalagot egy washingtoni állatkertben.

Az utolsó kép valójában nem mérést mutat, de jól látszanak a méretek, hiszen a gondozó éppen a tenyerén tartja a falatnyi állatot. Ausztráliában, Perth-ben látta meg a napvilágot ez a hangyászsün. Eltart egy ideig, mire megnöveszti a tüskéit.

Forrás: www.mnn.com