Juhok és albatroszok között.

A Falkland-szigetcsoport az egyik legjobb hely a világon, ha pingvineket szeretnénk látni. A szeles partvidéken bőven megcsodálhatjuk a mókás fekete-fehér madarakat, hiszen 5 fajuk is él a szigeteken.

A Falkland-szigetek Argentína partjaitól nem messze helyezkednek el, de a brit tengerentúli területek részét képezik. Kevesebb, mint négyezren élnek itt, a 2 fősziget és a többnyire lakatlan 700 kisebb földdarabon. A lakosok túlnyomó többsége brit származású.

A legtöbb turista ide hajóval érkezik, noha repülőjárat is van, Chiléből és Argentínából. A szigeten magán már négykerekű járművekkel közlekedhetünk.

A hideg, barátságtalan vidéken lenyűgöző természeti értékekre bukkanhatunk. A szigeteken elnyúló legelőkön tengernyi juh és szarvasmarha legelészik.

A szigetek valóságos madárparadicsomot jelentenek, fészkelőhelyet biztosítanak a tengeri madaraknak és a pingvineknek is. Sajnos a távoli területekre is bejutottak olyan invazív fajok, amelyek az őshonos élőlényeket veszélyeztetik, egyre inkább kiszorítva őket. A becslések szerint 63 madárfaj költ itt, többek között a legnagyobb albatroszok, sőt, az egész világ dolmányos albatrosz-állományának 80%-a itt él.

A Földünk 17 pingvinfaja közül 5 él itt, összesen egymillió pingvint számlálhatnánk meg.

Őket megtaláljuk a partvidéken:

  • királypingvin,
  • szamárpingvin,
  • aranytollú pingvin,
  • Magellán-pingvin,
  • bóbitás pingvin.

A Falkland-szigeteken jegyzik a szamárpingvinek legnagyobb állományát, mintegy félmillió pár költ itt, a királypingvinek egyedszámát pedig 500 párra becsülik.

Forrás: www.thetravel.com