Egy éjszaka a tavon ringatózva?

Aki szeret kempingezni, az most még több élményhez juthat, ugyanis elkészült az első vízen felállítható sátor. A Shoal Tent névre hallgató, nem mindennapi szállás a világ első felfújható, vízen lebegő, sátorformájú tutaja.

Az Ohio-ban székelő, szabadidős kültéri felszerelésekkel foglalkozó cég (SmithFly) extrém módon továbbfejlesztette a vízágy ötletét, így akár egy tavon, folyón, patakon is álomra hajthatjuk a fejünket, ha ahhoz támad kedvünk (na jó, azért a nyílt tengertől és a vízesésektől nem árt tartózkodni).

A 15 cm vastag falakkal rendelkező, magas nyomású alapra helyezkedő sátor természetesen teljesen vízálló. Ráadásul a nagy szeleket is bírja, szóval nem fog felborulni úszás közben, ha épp szeles az idő.

A tutaj kb. 5 nm2-es, így akár 4 ember számára is kényelmes lehet.  Nagyjából 35 kg-t nyom, egyszerűen össze lehet hengergetni, foltozókészlet és manuális lábpumpa is jár hozzá. Csak ne felejtsünk el csónakot vagy kajakot vinni magunkkal a ki és beszálláshoz, különben előfordulhat, hogy reggel arra ébredünk, hogy a tó közepére sodródtunk és nem tudunk kijutni a partra.

A Shoal Tent kb. 400 000 Ft-ért lesz kapható: jelenleg még csak előrendelhető, de az ígéretek szerint év végén már az üzletekben is elérhető lesz.

Forrás: www.countryliving.com