Zöld hangszer.

Egy spanyol startupcég megalkotta a világ első növényi zongoráját. Az élő növényekből készült hangszer a flórát biológiai antennaként használja, a növények ugyanis képesek a frekvenciaváltozást érzékelni, ha hozzájuk érünk. Ez a változás feszültséggé alakul, amit a növények mint természetes vezetők vezetnek. A feszültség hanggá alakul és aktiválja az áram bejutását az elektromos hálózatból az áramkörbe, ami végül varázslatos fény- és hangshow-t eredményez.

Az installáció a Bioo nevű biotechnológiai cég nevéhez fűződik. Ez a vállalkozás áramot fejleszt a természetből. A növényekkel való foglalatoskodás számos tanulmány szerint érzelmileg, mentálisan is kedvező hatással bír az emberekre.

A zöld zongora még augusztusban került felállításra Spanyolországban, az Ibizai Biotechnológiai Központban, ami Európa egyetlen biotechnológiai botanikai központja.

A Bioo elkötelezett aziránt, hogy fenntartható áramot állítson elő a természetből, zöldebb jövőt teremtsen, amely támaszkodik a növényi energiákra is.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org