Vigyázat, mert mindenkit megtéveszt a fotójáték!

Júniusban nagy figyelmet kapott az eperhold jelensége, amely legutóbb 1967-ben volt látható. Sokan csodálták, fotózták, tudván, hogy a következő hasonló eseményre 2062-ig kell várnunk.

Az eperhold neve nem a Hold színéből jön, hanem még amerikai bennszülött indiánok adták annak a teliholdnak, ami az eperszezon elején keletkezik. A Nap a szokásoshoz képest magasabban van, a Hold pedig alacsonyabban áll, így a levegő fénytörése, valamint a páratartalom kombinációja borostyánszínre változtatja Földünk kísérőjét.

Természetesen az internet is rákapott a témára, sorra jöttek a ’meg tudod mondani, hogy ez az eperhold vagy egy sonka?’ típusú fotójátékok.

Egy japán Twitter felhasználó, Terakubo Mashiro 4 különböző képet töltött fel, ezek közül csak egyik mutatta a holdat, a többin egy szelet sonka virított.

Te meg tudod mondani, hogy melyik melyik?

Sonka vagy Hold?

Mashiro gyorsan elárulta, hogy hol rejtőzik az eperhold, de felbuzdulva a hatalmas népszerűségen, hamarosan egy újabb sorozat képpel rukkolt elő. Természetesen ezek közül is csak az egyik mutatta az égitestet, a többin a kenyérrevaló sonkák figyeltek. Kitalálod, hogy melyik az eperhold ebből a sorozatból?

Sonka vagy Hold?

Sonka vagy Hold?

Nos, úgy tűnik, manapság szinte bármiből lehet vírusként terjedő tartalmat kovácsolni.

Sonka vagy Hold?

Fotók: https://twitter.com/Terubou_Cos