A rendkívül ritka állatpáros anya és kicsinye.

A zsiráf már önmagában is egzotikus állatnak számít, most viszont még a faj 2 rendívül ritka példányát is sikerült lencsevégre kapni.

A zsiráf alfajainak a mintája is eltérő. Így például a Masai vagy Kilimandzsáró zsiráf pöttyei tölgyfa leveléhez hasonlítanak, míg a Rotschild-zsiráf nagy, barna foltokat visel a nyakán, amelyeket vékony, halvány vonalak szegélyeznek. A kenyai recés zsiráf sötét kabátján meglehetősen jól körülhatárolt, vékony vonalak figyelhetőek meg. Általában. Jelen esetben ugyanis a bemutatott zsiráfok fehérek, mint egy szellem.

Egészen egyedülálló felvételt sikerült most készíteni, amit rengeteg megfigyelés előzött meg a vadonban. A fehér recés zsiráfok egy genetikai módosulásnak, az ún. leucizmusnak köszönhetik ritka színüket. Az albinizmustól eltérően, a leucizmus esetében a bőr nem termel festékanyagot, de a lágyabb szövetek, így például a szem, igen.

Eddig a fehér zsiráf kizárólag csak Tanzániában és Kenyában bukkant fel, az első példányt 2016 januárjában jelentették a Tarangire Nemzeti Parkból. A most lefilmezett 2 állatot ugyancsak Kenyában figyelték meg. A kettős egyik tagja az anyuka, a másik pedig az ő borja, akiket a Hirola Conservation Programme (HCP) keretében tudtak megörökíteni.

A felvételt látva, szinte el sem hisszük, hogy az állatok valódiak! Pedig így van, a sétálgató két „szellem” létező, élő zsiráf. Szerencsére védett területen vannak, különleges védelmet élveznek, így bízhatunk benne, hogy még sokáig futkosnak az élőhelyükön, emlékeztetve minket arra, hogy a természet elképesztő csodákra képes.

Forrás: www.treehugger.com