Nyugtató illatok járják át az otthon és az iroda légterét!

Rohanós napok, borongós reggelek, zaklatott munka, határidők: így telnek a mókuskerék napjai. Ősszel ráadásul az időjárás is egyre kedvetlenebb, nehezen mászunk ki a stresszből. Aki teheti, kiránduljon, legyen sokat a levegőn, meditáljon, relaxáljon, lassítson. Aki nem tud ezekre időt szakítani, töltse meg az otthon és a munkahely légterét kellemes, nyugtató, pozitív érzéseket kiváltó illatokkal.

Mutatunk 6 segítő illatot!

1. Tengeri fuvallat

Ez az illat a nyarat, a vakációt, a pihenést juttatja eszünkbe. Az asszociáció miatt képes megnyugtatni a túlaggódó, túlpörgött agyunkat.

2. Ylang ylang illóolaj

Páratlanul édes, buja virágillat. Ismert a nyugtató hatásáról, ezért kitűnő választás a felzaklatott, vitás helyzetek esetén, segít az ideges remegés csillapításában is.

3. Levendula

Ez a kellemes illat csökkenti az érzelmi stressz tüneteit, megnyugtatja az idegeket. Segíthet akár fejfájás, depresszió, a személyre helyeződő nyomás csökkentésében is. Hálószobába helyezve – pl. levendulás párnácskák formájában – a nyugodt, pihentető alvásban is hasznunkra válik.

4. Citrom

A citrusfélék illata csodákra képes, ha munkahelyi stressz kellős közepén vagyunk. A citrom és rokonainak illata növeli a koncentrálóképességet, és nyugtató hatással bír.

5. A fű illata

Az emberek többségében a levágott fű illata boldog emlékeket hív elő: a szabadság, a nyár, a féktelenség,  a gyerekkor, a vidámság képei jelennek meg. Emiatt a levágott fű illatának pozitív hatása van a mentális állapotunkra.

6. Rozmaring

A fűszeres rozmaring illat javítja a memóriát és csökkenti a szellemi-fizikai fáradtság okozta rossz érzéseket.

Forrás: www.housebeautiful.com