Így született újjá az istálló.

Gun Nowak svéd vállalkozó, aki 8 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy vesz egy lakást New Yorkban is, mivel a munkája nagy része ide kötötte. Svédországban vidéken élt, de úgy gondolta, egy ilyen pezsgő nagyváros esetében a sűrűjében kell lakást venni. Amikor azonban a lánya, egyben üzleti partnere, Martina a Hudson völgyben telepedett le, befektetés céljából Gun is vásárolt egy farmot a közelben.

2 évig nem sokat törődött a vidéki ingatlanjával, hiszen kiadta pár hallgatónak bérbe. Aztán egy napon kiment, és hirtelen történt valami. Egyszer csak azt érezte, hogy ez az ő háza, az ő kilátása, az ő növényei – és minden csodaszép.

Munkás évek következtek, Gun felújította és rendbe szedte a tanyát. A városi rohanást pedig nyugodt, csendes vidéki életre cserélte.

A kerti csűr nagyon rossz állapotban volt, így Gun kezelésbe vette azt. Azt tervezte, hogy nagy légterű vendégházzá alakítja, amelyben az ablakok a hegyekre néznek. Apropó, ablakok. Az alvállalkozók félelme ellenére, ragaszkodott hozzá, hogy több, nagyobb ablakot szeretne- végül neki lett igaza, a pajta elbírta a szerkezetbeli változtatásokat.

A képeket elnézve, ennél jobb dolog nem is történhetett volna a csűrrel!

Kívülről

Az eredeti harsány piros szín helyett, Gun meleg szürkére festették a falakat, majd régi kerekekkel és patkókkal díszítette a házat.

Nappali

Nagy ablakok, nyitott, világos terek jellemzik a ház belsejét. A 120 nm2-en a fa anyag és a fehér szín dominál. A nappaliban számos kecses, elegáns részletre felfigyelhetünk.

Konyha

A galéria alá helyezett konyha a skandináv jelleget őrzi. A márvány tetejű antik asztalon rengeteg dolog elfér, ideális pakolófelület.

Étkező

Bár a székek és az asztal különböző stílust képviselnek, az összkép mégis harmonikus, egységes.

Háló

A hálószobában is tetten érhető a tulajdonosnő bútor-gyűjtögető szenvedélye, a fésülködő asztalka vagy a kis székek formájában. A kilátás egyszerűen lenyűgöző!

Pihenősarok

Gun imádja vegyíteni a stílusokat, a különböző földrajzi helyekről és korokból származó bútorokat, berendezési tárgyakat.

Fésülködő sarok

Aligha kell említeni, hogy a háziasszony szeret a lakberendezés világában kirándulni.

Antik szekrény

Vintage könyveket és szobrokat rejt ez a Svédországban vadászott szerzemény.

Fürdőszoba

Álomszép kerámia kádban merülhetünk el.

Öltözősarok

Ezt a területet a masszív, hatalmas tükör uralja.

Forrás: www.countryliving.com, képek: Annie Schlechter