Nem éppen bisztrókaja.

Noha a nálunk ismeretlen mogyorósvajas-zselés szendvicsek általában kifejezetten pénztárcakímélő fogások, egy amerikai bisztró most olyan változattal állt elő, amely a maga 350 dolláros (kb. 104 ezer Ft-os) árával cseppet sem mondható olcsónak.

A PB&J étterem tulajdonosainak azután jutott eszükbe, hogy megalkotják a világ legdrágább ilyen jellegű szendvicsét, miután megtudták, hogy az előző rekorder egy 24 karátos arany fogpiszkálóval tartotta egyben a kenyérszeleteket, mindössze ezzel növelte az étel értékét. Úgy vélték, hogy ők jobbat tudnának készíteni, így született meg a ‘The Golden Goose’ azaz az ’Aranytojást tojó tyúk’.

A ’The Golden Goose’ legfontosabb hozzávalója egy egész vekni kenyér, amelyben a lisztet sütés előtt aranyporral keverik össze és ehető aranylemez díszítés kerül a tetejére. A kenyér szeleteit a világ legdrágább dzseme tartja össze, amelyhez a vörös és fehér ribizliszemeket gondosan, kézzel magozzák, rendkívül fárasztó munkával, libatollak segítségével (erre is utal a szendvics neve, hiszen a ’golden goose’ aranylibát is jelent). Végül a szendvicsre csorgatják a világ egyik legritkább mézét (manuka méz), és mindezt megkoronázzák mogyoróvajjal, ami vélhetően a legolcsóbb tétel a listán (Adams All-Natural mogyoróvaj).

Fotó:. Kira Anderson

Ha szeretnénk megkóstolni ezt a méregdrága szendvicset, legalább egy nappal korábban meg kell rendelnünk. Így biztosak lehetünk benne, hogy ha megérkezünk a chicagói PB&J étterembe, akkor a már összekészített étellel várnak bennünket.

Fotó: Kira Anderson

Forrás: www.odditycentral.com