Nem mondhatni, hogy útba esik.

Egy modern épület a semmi közepén: a képeken nem benzinkutat látunk, hanem egy bankfiókot.

Elég valószínűtlennek tűnik, hogy bárkinek a füves pusztában jutna eszébe, hogy pénzt vegyen fel vagy kölcsön után érdeklődjön – pedig a Banco del Bienestar fiókja pontosan ezért épült a kihaltnak tűnő vidékre.

Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök lett a célpontja a támadásoknak, miután az internetet bejárták azok a képek és felvételek, amelyeken a Banco del Bienestar fiókja látható. Az elnököt felesleges pénzszórással vádolók azt hangsúlyozták, hogy az épület minden lakott területtől messze, szó szerint a puszta közepén található, Chihuahua mexikói államban.

Mario Saldaña a bank képviseletében elmondta, hogy az eredeti tervek szerint az új bankfiók egy jóval központibb részen épület volna, de a helyi elöljárók megtagadták az építési telek rendelkezésre bocsájtását. A banknak így nem maradt más választása, minthogy elfogadja a mexikói hadsereg által felajánlott területet.

A bank szóvivője hangsúlyozta, hogy a gyorsaság kiemelten fontos volt, mert ha nem léptek volna időben, akkor csak jóval később, jövőre tudtak volna valahol egy fióképítést kezdeményezni. Addig pedig a napi pénzügyeket az itt élők nem tudták volna intézni.

Az épület és a parkolók építését idén nyáron fejezték be, de a belső berendezés még hátravan, így a fiók nyitása október elejére várható. Hozzá kell tenni, hogy a furcsa és kietlen elhelyezkedés ellenére az épületet 20 perc alatt el lehet érni a városból. Igaz ez akkor is, ha valakinek nincs autója, mivel a tömegközlekedés a bankfióktól 100 méterre teszi le az ügyfeleket.

https://www.facebook.com/108951190633486/videos/341282400611237

Forrás: www.odditycentral.com