Nem csak ügynököknek.

Egy Illinois állambeli farm szokatlan módon tiszteleg az első James Bond film, a Dr. No 60. évfordulója előtt: kukoricalabirintussal.

A rendkívül részletes és látványos útvesztő a világ legnagyobbja, kb. 16 km hosszan tekeregnek az utak, mintegy 11 hektáron.

A Richardson Adventure Farmot vezető George Richardson (69) bevallottan óriási Bond rajongó. A családi vállalkozásban üzemeltetett farmon már télen azon agyalnak, hogy milyen kukoricalabirintust készítsenek a következő évben. Könnyű dolguk van, ha a chicagói-i sportcsapatok történelmet írnak, mert akkor biztosan eköré rendezik az útvesztőt. Ha viszont ilyesmi nem történik, akkor az évfordulókat veszik számba. A választásnál az is fontos, hogy jól mutasson a kép, különösen a magasból.

Ezért került most sorra James Bond, egy igazi akcióhős, megszámlálhatatlan filmmel, amelyekben minden van a szerelemtől, a csavarokon át, a kalandokig.  Ráadásul rengeteg a rajongója az ikonikus 007-esnek.

Az ábrán megjelenő 5 színész mindegyike több filmben is játszotta a legendás ügynököt: Roger Moore, Timothy Dalton, Sean Connery, Daniel Craig, és Pierce Brosnan. A képen feltűnik még egy Bond-lány, a Monacói Kaszinó és egy Aston Martin is. A kukoricák ültetését tervező dizájner, a Mazeplay.com professzionális munkát végzett.  Az ültetés számítógép és GPS segítségével történt – a tervezés alapján pontosan tudták, hogy hova kell helyezni a növényeket.

Korábban egyébként már szerepelt a témák között a Beatles is, igazán látványosra sikerült a 4 gombafejűről készült labirintus. 2013-ban annak apropóján választották ezt a témát, hogy akkor 50 éve jelent meg az első daluk, a Love, Love Me Do.

Fotó: SWNS

Forrás: www.goodnewsnetwork.org, kiemelt kép: richardsonadventurefarm.com/AdventureFarm/CornMaze