12 ötlet az újrahasznosításra.

Ki gondolná, hogy a farmer sokoldalúan felhasználható a kertben? Ha már kiszakadt, meguntuk, vagy kinőttük, akkor még mindig lehet belőle kaspó, vagy dekoráció. És még tucatnyi más, nézzük csak!

1. Zsák krumplitermesztéshez – a vastag anyag tökéletes lesz strapabíró zsákok készítéséhez.

Fotó: www.carabrinkmans.com

2. Virágtartó zsebecskék – szakadt farmerekből tündéri kis zsebeket varrhatunk – jól mutatnak bennük az egynyáriak. A függőleges kertészkedésben kiélhetjük kreatív energiáinkat!

Fotó: www.sowanddipity.com

3. Fóliaként használva – mintha fekete fóliát fektetnénk le a gyomok ellen, úgy használhatjuk a farmeranyagot is. Fedjük földdel vagy mulccsal.

4. Vagány kaspó – ugye, milyen jól mutatnak ezek a hagymások a vidám, díszített farmerkaspókban?

Fotó: house no. 43/www.howtoinstructions.org

5. Virágtartó gatya – nemrég jöttek divatba a nadrágos virágtartók, akár a kertben, akár a lakásban megállják a helyüket. Jópofa, mintha valódi lábak lennének benne, ha kitömjük az anyagot. Mit szólnál hozzá, ha ez az úriember fogadna az előtérben?

6. Farmertakaró a hideg ellen – ha akad olyan növényünk, amit télen takarunk, azt befedhetjük vagy körbetekerhetjük egy patchwork technikával, maradék anyagokból késíztett farmerpokróccal is.

Kép: YouTube

7. Mindenes táska – a kertben nagy hasznát vehetjük a DIY farmertáskának, elfér benne a vetőmag, a metszőolló, az ültetőkanál.

Fotó: wonderfuldiy.com

8. Praktikus kötényke – a derékra tehető kötény zsebében is elférnek a legfontosabbak.

Kép: YouTube

9. Megerősítés a térdnél – a kerti nadrágok mindig a térdüknél kopnak ki először – hiszen sokat térdelünk ültetés, vetés, gyomlálás közben. Éppen ezért jól jön azon a részen egy kis plusz anyag!

Fotó: www.instructables.com

10. Elrejt a kíváncsi szemek elől – a farmerhadsereg segít abban, hogy privát kuckónk legyen a balkonon.

Fotó: upcycledgardenstyle.blogspot.com

11. Csüngő virágtartó – a farmer erős anyag, megtartja a növényeket, ha fellógatott tartót készítünk belőle. Konyhaablak közelébe akasztva például a fűszernövények is burjánozhatnak.

Fotó: alaskaurbanhippie.com

12. Tartós zöldségek – akár tartós gyümölcsöket és zöldségeket is készíthetünk dekorációként, például ilyen bájos tököt.

Fotó: betweennapsontheporch.net

Forrás: balconygardenweb.com