Van egy felesleges befőttesüveged?

Nyakunkon a Húsvét, igyekszünk hangulatot varázsolni a lakásba: barkaággal, festett tojásokkal, ajtódísszel. A legjobb persze, ha az alkotás örömét is átélhetjük, és saját készítésű dekorációval csinosítjuk a környezetünket.

Az alábbi bűbájos vázát könnyű elkészíteni, akár a gyerekeket is bevonhatjuk a festegetésbe.

Nézzük lépésről-lépésre, hogy miként készül!

1. Keressünk egy befőttesüveget. Ha van rajta címke, szabaduljunk meg tőle. Nem biztos, hogy nyom nélkül lejön, ezesetben próbáljuk meg leáztatni. A makacs ragasztó maradványokat ecet-szódabikarbóna kombinációval is eltüntethetjük. Ezután mossuk ki alaposan az üveget és szárítsuk meg.

2. Az üveget fessük be táblafestékkel vagy jól fedő dekorfestékkel kívülről. Várjunk, amíg megszárad a festék. Ajánlatos még egy réteget felvinni, hogy szebb legyen a végeredmény.

3. Két fekete pötty a szemeknek, és egy rózsaszín háromszög a nózinak: bármilyen üvegfestékkel, dekorfestékkel elkészíthetjük a pofit. A bajszokat és az apró szájat is feketével húzzuk.

4. A befőttesüveg peremét egy natúr madzaggal körbetekerhetjük, igazán jól fog mutatni. Pár szál tavaszi virág, és készen is vagyunk! Ugye, milyen tündéri?

Forrás és fotók: Weekend Craft