Röfihotel.

Gazdaságosabb, jobb, egészségesebb lesz a malachotel, mint a hagyományos disznóól –legalábbis az építtető cég szerint. Kína egyik legnagyobb disznóüzeme – a Yangxiang – úgy tervezi, hogy a 7, 9, 12 emeletes házakban megvalósul majd az ideális disznótartás. A tervek szerit az épületekben egyenként nagyjából 7500 sertést nevelnek majd.

A forradalminak nevezett megoldás állítólag a röfik egészségére is jó hatással lesz, kevesebb eséllyel betegszenek majd meg, hiszen a hagyományos ólak helyett, itt több emeleten és külön “kockákban” lesznek majd az állatok, ezért a levegőben sokkal lassabban terjednek a kórokozók, és nem kell a teljes állomány fertőzöttségétől sem tartani. A malac-felhőkarcolóban a ventilátorok speciális szűrőkkel lesznek felszerelve, amelyek szintén védelmet nyújtanak a vírusok ellen, és szükség szerint az épületben bekapcsolható lesz a légkondicionálás is.

Fotó: PigProgress.net

A levegő szabadon áramlását segíti az épület tetejének kialakítása, szellős, levegős elhelyezést eredményezve. A dolgozók feladata is egyszerűbb lesz, hiszen emeletekre bontva végezhetik a munkájukat, így hatékonyabban és gyorsabban végezhetik az állatok gondozását.

A szuper felhőkarcolóban a költségek magasabbak lesznek, mint egy disznóólban, körülbelül négyszer annyiba fog kerülni egy állat elhelyezése. Ugyanakkor a malactoronyban sokkal kevesebb alkalmazottra lesz szükség a speciális kialakítás miatt. Míg a hagyományos – ólas vagy disznóneveldés – megoldásnál ezer hízóra tíz ember kell, addig a malactoronyban csupán négyre lesz szükség.