DIY dekoráció.

A hátsó kerítés, fal valahogy kiesik a látókörünkből: szürke, unalmas, takargatnivaló elválasztó. Pedig lehet ennél sokkal több! Művészi alkotás, vidám színfolt, kreatív tér, sőt a kert meghosszabbítása is akár.

Nézzük, hogy miként!

1. Értékmentő művészet

Bármiből lehet dísz, amit kidobásra szánnál – alkoss az egyéniségednek megfelelő dekorációt! Kiszuperált szűrő, autóalkatrészek, üvegek, lámpaoszlop – az ötleteknek csak a képzelet szab határt.

Fotó: Jen Bowles Design

2. Kereteket a falra

Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami szempillantás alatt megvalósítható. A szanaszét heverő, régi, üres képkeretek új életre kelnek a hátsó kerítésfalon, de újakat is vehetünk minimális beruházással. Érdemes őket lefesteni a kertünkkel harmonizáló színre, jól mutat az egyszínű is, de virágos, vadabb kertekbe a tarkabarka is látványos megoldás.

Fotó: There Was A Crooked House

3. Dekoráció természetesen

A legegyszerűbb megoldást a természet kínálja, kúszónövényeket is felfuttathatunk a kerítésre. Aki szereti a rendezettebb hatást, akár formára is alakíthatja a burjánzó hajtásokat. Egy kép, szobor, dísz segítségével egyedivé, személyessé tehetjük az összképet.

Fotó: The Home Touches

4. Cserepes növények

Ne csak a kertbe ültessünk, foglaljuk el a kerítést is! Elegendő a tartókat felerősíteni, és a cserepekbe már kedvünk szerint ültethetünk egynyáriakat, de akár fűszereket is.

Fotó: bgh.com

5. Üvegek hada

Az üres üvegek valahogy minden háztartásban összegyűlnek, ideje hasznosítani őket!  Ha úgy tetszik, távolítsuk el róluk a címkéket, de éppen különleges hatást adhat az is, ha rajtuk hagyjuk. A dizájn tőlünk függ, mindössze az üvegtartókat kell felerősítenünk.

Fotó: coconut.island/flickr

6. Falfestmény saját kezűleg

Lehet, hogy a vásznon nem tudunk jelentőset alkotni, de a hátsó kerítésen biztosan. Hiszen már egy léckerítés is szebb, ha színes alakok díszítik, nem?

Fotó: Adore Pics

7. Tegyük ki a kávézóasztalt

Ha nem ijedünk meg egy kis kalapálástól-fűrészeléstől, akkor egyedi és látványos dekorációt készíthetünk egy leselejtezett asztalkából.  Minden szomszéd irigyelni fog érte!

Fotó: Just Imagine

8. Tükröm, tükröm

A tükrök képesek földöntúli, éteri hangulatot hozni a kertbe. Még a régi, kopott keretet is érdemes felújítani, vidám színűre festeni.

Fotó: Pinterest

9. Ezüst és réz tálcák

Ha valami sosem jutott volna eszünkbe, az a régi fémedények, tálcák, evőeszközök ilyen jellegű felhasználása. A képeket elnézve viszont kijelenthetjük, hogy remekül mutatnak, különleges, misztikus hatást hoznak a buja, természetes kertekbe.

Fotó: Jennifer Rizzo

10. Égőfüzérek

Utánozhatatlan hangulata van az izzóknak az esti kertben: minél többet lógatunk fel, annál varázslatosabb lesz a hatás.

Fotó: Naeem/flickr

Forrás: blog.gardenloversclub.com