Kincs a földben.

A kertészkedés nem csak az egészségünkre van jó hatással, de úgy tűnik, hogy a vagyoni helyzetünkre is, legalábbis egy angol család szerint. Ők ugyanis a saját kertjükben, gyomlálás közben bukkantak egy halom aranypénzre.

A 63 aranyérme Hampshire egyik kertjéből került elő. A családtagok úgy döntöttek, hogy anonimok szeretnének maradni, így a pontos lelőhely nem ismert. A lelet a 15. századból származik és 4 érme egészen egyedi értéket képvisel, hiszen rajtuk vannak VIII. Henrik feleségeinek (Boleyn Anna, Aragóniai Katalin és Seymour Johanna) kezdőbetűi. Talán egy módos kerekedő ásta el őket vagy a VIII. Henriktől rettegő papság, amikor az uralkodó vette át az irányítást az egyházi vagyonok felett. Néhány apátság és egyház ugyanis megpróbálta elrejteni a vagyonát egy ideig abban bízva, hogy így megőrizve később majd újra elővehetik azt.

A karantén idején egyébként megnőtt az otthon talált kincsek száma. Egy család például egy egészen elképesztő ritkaságra, egy 2000 évvel ezelőtti római bútordarabra bukkant.

Az előkerült kincsek így bekerültek azon 47 ezer lelet közé, amelyeket idén a British Múzeum nyilvántartásba vett.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org

A kiemelt kép illusztráció.