Megy a szószba.

Egy lelkes hobbikertész, édesapa büszkélkedhet mostantól Nagy-Britannia legnagyobb paradicsomával. A rekorder termesztése során mindent bevetett, még egy harisnyát is felhasznált a cél érdekében.

A Hertfordshire-ben élő Douglas Smith kb. 2 hónapig nevelgette a gigaparadicsomot, amely igazából 6 közönséges paradicsom egybenőve. Az óriási zöldség alátámasztásához a férfi egy harisnyát használt fel, így a méretes paradicsom alatt nem tört el a növény szára. A rekorder végül 3,106 kg-ot nyomott a mérlegen, megdöntve a korábbi 2,9 kg-os csúcsot.

Douglas egyébként semmit sem bízott a véletlenre, a 42 éves férfi módszeresen készült a csúcstámadásra.

Kifejezetten törekedett arra, hogy hatalmas paradicsomot neveljen, már régóta szeretett volna egy rekordot magáénak tudni ezen a területen. Ezúttal sikerült. A növényt magról nevelte, mégpedig a ’Big Zac’ fajtából. A magokat egy paradicsomtermesztőtől, a Minnesota állambeli Larry Hilltől szerezte be, aki saját, 3,47 kg-os zöldségéről szedte a szaporítóanyagot.

Fotó: SWNS

Douglas a fejlődő növényről minden más virágot eltávolított, hogy a paradicsom összes energiáját erre a termésre tudja fordítani. Két hónapon keresztül naponta legalább egyszer meglocsolta, és az öntözővízébe tett egy kis folyékony tengeri algakeveréket is. A paradicsom hetente kapott egy adag komposzttea tápot is. Ügyelt az árnyékolásra is, amire egy konyharuha is megfelelt; így a termés héja puha maradt és anélkül tudott növekedni, hogy berepedt volna.

A boldog kertész megtartja a magokat, hogy még több hatalmas paradicsomot nevelhessen.

Fotó: SWNS

Az óriási zöldséget persze már felfalták, egy hentesüzletbe került, hogy a kolbászkák mellé készült paradicsomos-bazsalikomos szósz hozzávalója legyen.

Fotó: SWNS

Forrás: www.goodnewsnetwork.org