Minden évszaknak megvan a maga természeti szépsége.

Tavasszal a rügyező fák, a színes tulipánok, nyáron egy hűvös erdei séta az fák árnyéka alatt, kavicsdobálás a folyóparton vagy  strandolás a közeli tóparton. Ősszel a lehulló falevelek között sétálni, télen pedig a friss hideg levegőből magunkba szippantani egy kis üdeséget.

Egy biztos, gyerekkel kirándulni mindig jó móka, de kihívás is. A gondoskodás pedig bárhol is vagyunk, nem maradhat el. Egy családi kirándulás alkalmával nemcsak magunkra kell gondolunk, hanem az egész családunkra. Nem árt ilyenkor, ha készítünk egy listát arról – időjárásról függvényében – kinek mire lesz szüksége az úton.

Először is nagyon praktikus, ha mindannyiunknak van egy hátizsákja, amibe mindenkinek beleférnek a saját, személyes dolgai.

Na de lássuk, mi az három dolog, ami nélkül biztosan ne indulj el otthonról!

A legfontosabb a gyerek kulacs

lehetőség szerint vízzel megtöltött kulacs legyen, ami minden esetben gondoskodik a szomjoltásról és a hidratálásról.

Akármilyen hosszú vagy rövid útra megyünk, mindig gondoskodjunk arról, hogy a gyerkőc folyadékpótlása biztosítva legyen.

Hiába a megtervezett az útvonal, a forgalmat sajnos nem minden esetben tudjuk kiszámítani. Egy bedugult autópályán vagy menetközben pedig nem feltétlenül tudunk hirtelen beszaladni egy benzinkútra innivalót vásárolni. Ezért a hátizsákba legelőször a vizes palack kerüljön, amelyet a gyerkőc egyszerűen elő tud venni.

Ma már szerencsére nagyon praktikus kulacsok közül válogathatunk a piacon. Az egyik kedvencünk a hőmegtartó tulajdonsággal rendelkező thermo kulacs, amely képes a hőt több órán keresztül ideális hőmérsékleten tartani. Így, ha egy téli kirándulásra megyünk és a kulacs a hátizsákunkban van, nem fog lehűlni és kellemes lesz inni belőle a legnagyobb hidegben is. A thermo kulacsokban, a műanyag palackokkal ellentétben nyáron sem melegszik fel a folyadék így a felhevült testnek jól esik egy kis hűvös hidratálás a kulacsból.

A csöpögésmentesség is fontos tulajdonság, valljuk be nem túl jó érzés, ha egy megbízhatatlan kulacs eláztatja az egész hátizsákunk tartalmát. Nyugodtan kérjünk segítséget az adott boltban a kulacs tulajdonságairól mielőtt azt megvásároljuk.

Még nagyobb kedvvel fog belőle inni a gyerkőc, ha neki is tetszik a kiválasztott darab.  Nyilván ismerjük a saját lurkónkat, így tisztában vagyunk vele miket kedvel. Valaki az állatmintás dolgokért rajong, valaki a dinókért, esetleg a járművekért… a lányok pedig egyértelműen rajonganak a tipikusan csajos színekért. ☺

Könnyű legyen használata, ha esetleg mi vezetünk vagy elől ülünk az autóban, a gyerek, akkor is ki tudja magát szolgálni, az egyszerűen felnyitható szívószálas verziókkal.

Nassolnivaló

Ha kirándulni megyünk, nem árt, ha magunkkal viszünk olyan nassolnivalókat, amelyeket az egész család szeret. A kedvenc keksz vagy gyümölcs egyszerűen elővehető és hamar visszapótoljuk velük az elvesztett energiát.

Ezek tárolására is számos lehetőség áll rendelkezésünkre. Visszazárható zacskók vagy gyerekeknek szánt uzsonnás dobozok. Az utóbbiak a legpraktikusabbak, hiszen tudjuk, hogy a gyerekek szeretnek válogatni. Egy zacskóban könnyedén benyomódhat itt-ott a banán vagy összetörhet a keksz és máris elment az étvágy. A nasitartó dobozunk azonban gondoskodik arról, hogy a gyümölcs vagy a keksz is sérülésmentes maradjon. Az utazás is gyorsabban telik, ha köznek finom falatokat ropogtatunk és megbeszéljük az élet nagy dolgait.

Kedvenc játék

Ha már gondoskodtunk a hidratálásról és a kalóriabevitelről, jöhet egy kis szórakozás. Ma már nagyon sok jópofa játék közül válogathatunk, amelyek praktikusak utazáshoz is.

Vízzel színező – kreatívkodás az autóban? Naná! A Vízzel színezőket egyszerűen elővehetjük az autóban, buszon, vonaton, repülőgépen, bárhol! Egy biztos, semmi sem lesz festékfoltos!

Használata a lehető legegyszerűbb, hiszen elég csak a víztartályos ecsetünket pár csepp vízzel megtölteni és máris kezdődhet az alkotás. Miután a fehér-fekete kontrasztos lapok víz hatására színessé változtak, nincs is több teendő, mint megvárni, hogy megszáradjanak, hogy ismételten elővehessék a kis Picasso-k. Ez a pénztárcabarát játék újra színezhető tulajdonságának köszönhetően sokáig használható.

Matricázó füzetek – számtalan csodálatos matricázó füzet vagy könyvecske közül választhatunk. Ezek a kis füzetek általában újra matricázhatóak, így sokáig tudnak velük játszani a gyerekek, kis méretüknek köszönhetően pedig nem foglalnak nagy helyet és kényelmesen elférnek a gyerkőc hátizsákjában. Külön tematikus füzeteket találhatunk fiúknak is lányoknak is.

Képes böngészők, amelyet a segítségünk nélkül is tudnak önállóan lapozgatni, megtalálni a tárgyakat vagy megismerni a történeteket, és ők mesélhetik el nekünk, miket fedeztek fel egy- egy oldalon. Ugyanilyen szuper szórakozási lehetőséget nyújtanak a hangos könyvek is, amelyek szintén számtalan tematikával okoznak nekünk örömet.

A kedvenc plüss se maradjon otthon, ha egy kis összebújásra vágyik a gyerkőc, remek megoldás a mindig vigaszt nyújtó plüss barát, aki mindenhová elkísér minket és még az elalvásban is segít.

Innivaló, ennivaló, játék bepakolva, de jó, ha gondolunk még egy dologra.

Bárhová megyünk, mindig tud meglepetést produkálni az időjárás. Ezért is fontos, hogy ne feledkezzünk meg a réteges öltözködésről. Egy kardigán vagy esőkabát mindig szerencsés, ha van nálunk, hiszen minden évszakban jól jöhet, még nyáron is, ha a semmiből elkap minket egy zápor.