Együtt az országért.

A kenyai naptárak új ünneppel bővültek: egy különleges nappal, amikor az afrikai ország lakói faültetéssel ünnepelnek. Az 50 millió lakosú Kenya ugyanis a globális felmelegedés mérséklését tűzte ki célul azzal, hogy több millió növényt ültetnek el.

A családok ingyen juthatnak a facsemetékhez, magoncokhoz, ez a kertészetek, növénytermesztők ünnepe is, akik felajánlásukkal segítik a projektet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

EZ Plants (@ezplantskenya) által megosztott bejegyzés

Noha sokan a szabadnapot pihenéssel töltik, a lakosok többsége örömmel járul hozzá egy kis munkával ahhoz, hogy ne csak az környezetüket, de a bolygó egészét élhetőbbé tegyék.

A legtöbben saját bőrükön tapasztalják a klímaválság hatását: a vízkészletek csökkenek, a folyók apadnak.

Az afrikai ország erdős területei erősen megritkultak az elmúlt évtizedekben, mára 7%-kal kevesebb fával borított területet jegyeznek.

Az ország vezetésének célja, hogy 10 éven belül 12%-kal megnöveljék a zöldfelületeket.

A faültetési kampányt egy applikáció is segíti, amiben már 2 millió feliratkozó jelezte, hogy részt venne a programban. A szakemberek segítik, hogy a növények a megfelelő fajból kerüljenek ki, a megfelelő helyre. A vezetők abban bíznak, hogy 2032-re már 15 milliárddal több fa él majd az afrikai országban.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org