Tiszteletbeli diplomás.

Long Boi, azaz Hosszúfiú rendkívül népszerű kacsa. A Yorki Egyetem kampuszának parkjában élő szárnyas rengeteg követővel rendelkezik a Twitteren. Méreteivel mindenkit lenyűgöz, közel 1 méter magasra nőtt.

Szokatlanul nagy termetének oka az, hogy valójában egy hibrid kacsáról van szó. Long Boi ugyanis a tőkés réce és az indiai futókacsa keresztezéséből született. Utóbbi pedig az akár 50-75 cm magasságot is elérheti.

Az állat néhány évvel ezelőtt vált népszerűvé a Yorki Egyetemen, annyira, hogy rajongói még társaságot is alapítottak és tiszteletbeli diplomát is adományozták a madárnak. A vélekedések szerint valaki megunt háziállatként engedte szabadon a parkban a szárnyast.

Két biológushallgató az Instagramon is regisztrálta Long Boit.  Ezen a felületen kezdték megosztani a kacsáról készült képeket, egyre több követőt szerezve.

Long Boi egyébként szabadon él a kampusz területén, más vízimadarak társaságában. Külön egység foglalkozik az itt élő állatok etetésével és egészségével. Ha ez nem lenne elég, a hallgatók is rendszeresen csemegékkel látják el a madarakat. Long Boi annyira népszerű, hogy legutóbb az egyetem nyílt napjára érkezők az előadások helyett őt lesték a parkban…

Forrás: www.buzzfeednews.com