Hulladékgazdálkodás.

Valószínűleg sokan komposztálnak, ügyelnek arra, hogy az értékes szervesanyag ne a kukába landoljon, hanem a növényeknek jelentsen tápanyagot. Az IKEA viszont még ennél is meglepőbb dologra biztat minket, mégpedig arra, hogy a maradékokat: répahéjat, karfiolszárat, fonnyadt fűszereket a konyhában használjuk fel ételkészítésre.

A svéd cég nem beszél a levegőbe, hiszen már meg is jelentette ingyenes receptkönyvét, amelyben jobbnál-jobb ételeket sorakoztat fel, konyhai hulladékból.

A maradékmentő omlett, az elfeledett zöldségekből készült egytálétel, a fonnyadt zöldekből összedobott pesto olyan ínycsiklandóak, hogy legszívesebben azonnal megkóstolnánk őket! A letölthető szakácskönyv igazi különlegességeket is ígér, például ötleteket ad a kávézacc, a tojáshéj, a banánhéj vagy épp a kukoricabajusz felhasználásához.

A kanadai IKEA által összeállított füzet észak-amerikai séfek közreműködésével 50 olyan receptet ismertet, amelyek új lehetőségekre nyitják fel a szemünket. Itt az ideje, hogy kezdjünk valamit a száraz sajtcsücskökel, kókadozó kaporágakkal, magányos almahéjakkal!

Az ingyenes receptkönyv letölthető itt: www.ikea.com

A kiemelt kép illusztráció.