Esőben élvezhető.

Peruban, a Vilcanota hegységben van egy folyó, amit a nem túl kellemes esős időszakban érdemes felkeresni, csak ekkor láthatjuk ugyanis annak vizét vérvörösen hömpölyögni. A vízfolyam Cusco érintetlen sziklás völgyében, a várostól nagyjából 100 km-re található. A helyiek ’Palquella Pucamayu’ néven emlegetik, ami kecsuául annyit tesz: Vörös folyó.

Maga a víz mindössze egy 5 km-es szakaszon piros, utána beleömlik egy másik patakba, azzal elkeveredve pedig már normális színben robog tovább. A legjobb időpont a lenyűgöző vörös szín megcsodálására az esős időszak, december és április között, mivel a víz színét közvetlenül a csapadék mennyisége befolyásolja. Az év többi, legnagyobb részében szokásos sárosbarna a folyó, de az esős heteken a csapadék nagy mennyiségben hord le vas-oxidban gazdag talajt a hegyről, így élénk vörösre festve a vizet.

Noha rengeteg kép és videó járt már körbe az interneten erről a különleges, de természetes jelenségről, még mindig sokan kételkednek benne, hogy a piros folyó létezik.

Forrás: www.odditycentral.com