Mint a mókus fenn a fán.
A Városmajor fái között rendezik immár negyedik alkalommal a Faápoló Magyar Bajnokságot, merthogy a faápolók is szeretik játékos formában összemérni a tudásukat.

A versenyre 2018. augusztus 25-26-án kerül sor, érdemes rá kilátogatni, hiszen látványos bemutatók során nyerhetnek bepillantást a látogatók az aktuális faápolási módszerek világába.

Nem csak hazánkban, de szerte a nagyvilágban rendeznek hasonló eseményeket, sőt Európa és Világbajnokság is létezik ezen a területen.

A versenyek hazai meghonosításában 2015-től kezdődően a Magyar Faápolók Egyesülete fontos szerepet vállalt, az érdeklődés pedig évről-évre nőtt, így egy idő után a FŐKERT is partnerként kapcsolódott be a szervezésbe.

Az idei, ingyenesen látogatható versenynek helyet adó Városmajor Budapest  első nagyobb kiterjedésű parkja volt, 1785-ben nyilvánították közkertté, majd az elkövetkezendő években parkosították a területet, mely azóta is a fővárosi lakosok kedvelt parkjai közé tartozik. A közel 10 ha területű park kitűnő helyszínként szolgál a faápoló szakemberek számára a megmérettetéshez.

A versenyzők idén is a Nemzetközi Faápoló Szövetség által kiállított szabályrendszer alapján, öt versenyállomáson mérettetik meg magukat, az állomások lényege a mindennapi faápoló munka bemutatása. Az öt versenyállomás az imitált munkamászás, társmentés, biztosított gyorsmászás, footlock és a dobózsinór-dobás. Fontos kiemelni, hogy a feladatok során fakivágásra nem kerül sor!


Forrás és képek: www.fokert.hu