Ananászalakú kertecske.

Sokan rajonganak az ültetett labirintusokért: leggyakrabban kukoricalabirintussal találkozhatunk, de előfordul, hogy sövényből készítik az útvesztőt. Hawaii-on azonban egy egészen különleges labirintusra bukkanhatunk, ahol a játékos utak mellett a növények kapják a főszerepet.

Oahu szigetén egyébként is sok a látnivaló: a gyönyörű strandok és a természetes növényzet is megér egy kiruccanást. A fő attrakció azonban a ’Világ legnagyobb labirintusa’ cím 2008-as nyertese, ami mára Hawaii egyik legnagyobb turistamágnesévé lépett elő.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dole Plantation (@doleplantation) által megosztott bejegyzés

A Pineapple Garden Maze (Ananászkert labirintus) az egész világon egyedülálló, olyan növényekkel van tele, amelyek Oahu-n őshonosak. Valamikor a legnagyobb labirintusa volt, de még jelenleg is egyike a legnagyobbaknak az egész világon.

The Pineapple Garden Maze eredetileg 1998-ban nyitotta meg a kapuit. A birtok 1,2 hektáron terül el, az útvesztőben az utak pedig több, mint 4 km hosszan tekeregnek. Több, mint 14 ezer őshonos hawaii-i növény található a labirintusban!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Keri Huang (@keri_no_sakura) által megosztott bejegyzés

Jó néhány meglepetésben részesülnek azok, akik belevágnak a kalandba. Nem csupán a kivezető utat kell megtalálniuk, de be kell fejezniük a labirintusjátékot is. Összesen 8 állomáson keresztül kell feladatokat teljesíteni, mindegyik megoldás közelebb vezet a középponthoz, az útvesztő szívéhez.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marcela / Adventure Lover (@marcetravel_) által megosztott bejegyzés

Letölthető egy applikáció is, amelyről további érdekességeket tudhatunk meg. Nyomon követhetjük azt is, hogy mióta vagyunk az útvesztőben, valamint láthatjuk, hogy rajtunk kívül még hányan bolyonganak. A labirintus közepén egy ananász alakú kertecske vár minket. A leggyorsabb kijutás eddig mindössze 7 percet vett igénybe.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bilbo Von Vanderlust (@bilbo_von_vanderlust) által megosztott bejegyzés

A labirintus nem az egyetlen látnivaló itt. Az érdeklődők bejárhatják az ültetvényt, rengeteg mindent megtudhatnak az ananász termesztéséről és a szigetek mezőgazdaságról, agrármúltjáról, a különféle gyümölcsökről, tradíciókról és persze helyi fogásokat is megkóstolhatják.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Modern & Picky (@modernandpicky) által megosztott bejegyzés

Forrás: www.thetravel.com

A kiemelt kép illusztráció.