Ezekből az edényekből könnyedén építhetsz tetszőleges méretű függőleges kertet és már egy cserépnyi hely is elég ahhoz, hogy elkezdd.

Az edényeket a sarkuknál fogva tudod egymásba fűzni egy fémrúd segítségével, így pillanatok alatt varázsolhatsz belőlük burjánzó mini kertet.

Nemcsak epret, hanem fűszereket vagy kisebb virágokat is ültethetsz a különleges kialakítású edényekbe. A hat darabos mini torony tökéletes választás, ha kis fűszerkertet szeretnél az étkezőasztalodon, így mindig friss fűszerekkel ízesítheted az ételeid, legyen az egy családi ebéd vagy egy baráti vacsora.

Építhetsz kertet közvetlenül a fal mellé, de akár térelválasztónak is. A kialakításának csak a fantáziád és a beépíthető tér szabhat határt.

Mivel a különböző szinteken az edények egymáshoz képest eltolva helyezkednek el, a növényeknek mindig lesz elég hely és fény, hogy nőjenek. Ráadásul elég csak a legfelső szintet locsolnod, mert az edények felépítése miatt az összes többi szintre lefolyik a víz.

Az előbbi, egyébként igen találóan Triplant névre keresztelt edény egyelőre prototípusként létezik. Ahhoz, hogy az ötlet, vagyis az ültetőedény szélesebb körben, sokak számára elérhető legyen, a fejlesztők hamarosan közösségi finanszírozású kampányt indítanak, vagyis támogatók jelentkezését várják. További információ: www.triplant.com

Cikkünk megírásához a Triplant sajtóanyagát és képeit használtuk fel.