Méhek paradicsoma.

Luoping egy kis megye Kínában, Jünnan tartományban. Tavasszal, amikor a repce virágzik, a terület aran tengerré változik és fotósok ezreit csábítja a vidékre.

Ilyenkor a teljes termőterület sárgába borul, ameddig csak a szem ellát, mindent beborít a virágzó repce.

Fotó: anne berlin/flickr

A megyét sokáig elkerülte a turisták hada, az ide érkezők inkább a régió keleti és középső részein található látványosságokat keresték fel. Manapság azonban a kiterjedt repceföldek a világ minden tájáról vonzzák a fotósokat, valamint azokat, akik gyönyörködni szeretnének a sárga virágtengerben. Minél több fotó kerül fel az internetre, annál többen szeretnék saját szemükkel is látni a jelenséget.

Nem csak a turistákat vonzza a tavaszi virágözön és illatfelhő.

A terület kiváló méhlegelő és mézkészítő vidék is. Tavasszal jön el a méhek ideje – el lehet képzelni, hogy micsoda döngicsélés, zúgás, hangzavar uralkodik ilyenkor a repcetáblákon. A méhészek a földek mellett állítják fel kaptáraikat, a szorgos rovarok a repcéről gyűjtik a virágport.

Fotó: 佐伊/flickr
Fotó: SS Tan(陈修事)/flickr
Fotó: anne berlin/flickr

A repcemagból aztán olajat készítenek. Kína egész területén találunk egyébként repceföldeket, ezek a helyi hőmérséklettől, klímától függően korábban vagy később virágoznak.

Fotó: anne berlin/flickr
Fotó: SS Tan(陈修事)/flickr
Fotó: Gerd Benninger/flickr

A legjobb hely a repceföldekben való gyönyörködéshez a Jinjifeng (Aranycsirke Csúcs), amely busszal is elérhető, valamint a Shiwandashan (Százezer Dombocska).

Fotó: +Lanzi/flickr

Forrás: www.amusingplanet.com