Természet a városban.

Ki gondolná, hogy elég a Király utcáig menni, ha szeretnénk őserdőben relaxálni Budapesten? A főváros legújabb kertje ugyanis már megnyitotta kapuit, négy különböző térrel várják azokat, akik zöld oázisra vágynak a nagyvárosi forgatagban.

A botanikus kertet idéző udvarban a tökéletes, mégis egyszerű állapot megteremtésére törekedtek a tervezők.

A télen-nyáron kellemes, természetesen fényes és zöld övezetben a leghidegebb időben is bárki üldögélhet a banánfák alatt. A hely névadója a 26-os szám, ami a növények számára tökéletes hőmérsékletet, és egyben a Twentysix címét is jelöli. 500 növény várja itt, állandó 26 °C-os hőmérsékletben, hogy megpihenjünk alattuk.

 Az 1800 négyzetméteren elterülő dzsungelt 34-féle növényfaj – köztük banánfa, fikusz, begónia és kenciapálma – alkotja, továbbá négy, egyenként külön funkciót betöltő közösségi térnek ad otthont.

A letisztult, mediterrán étteremben friss és egészséges fogások, az ínyencségboltban helyben sütött pékáru és kistermelői élelmiszerek kaphatók. A jógastúdióban hétfőtől vasárnapig a test és a lélek ápolására van lehetőség. A kert negyedik tere, egy lakásstúdió a jövőben többek között rendezvények, gasztronómiai workshopok és tematikus pop-up vacsoraestek lebonyolítására szolgál majd.

A Twentysixbe látogatók egy koktél elfogyasztásával a környezetvédelemért is tehetnek. A Plant a Tree Cocktail különlegessége, hogy minden megvásárolt koktél után egy névre szóló facsemetét ültetnek a vásárló nevében.