A madár nem lacafacázik.

Elképesztő képsorozat: egy szürke gém fülön ragad egy nyulat, vízbe fojtja, majd lenyeli. A fantasztikus fotókat Ad Sprang holland természetfotós kapta lencsevére Vianen-ben, Hollandiában.

A természet bizony nem jótékonysági intézmény: vannak erősebbek, vannak gyengébbek, vannak ragadozók, vannak zsákmányok. Bár a szürke gém főként halakkal táplálkozik, nem veti meg az apróbb emlősöket és madarakat sem.

Ez a gém például éppen ennivalót keresett, amikor a nyúlbébi kimenekült a lyukból. Szegénynek ez lett a veszte, az éhes madár ugyanis nem sokat teketóriázott. Fülön csípte, elvitte a vízhez, amibe gyakorlatilag belefojtotta, majd egészben lenyelte.

Fotó: Ad Sprang/Barcroft Media

Fotó: Ad Sprang/Barcroft Media

Fotó: Ad Sprang/Barcroft Media

Fotó: Ad Sprang/Barcroft Media

Kegyetlen lenne? A természetben más törvények működnek. Itt nincs idő sokat gondolkodni. Ha valaki nem ragadja meg az alkalmat, lehet, hogy ő maga fog éhen pusztulni hamarosan.

A szürke gém átlagosan kb. 1 méter magas, és 1.95 méter a szárnyfesztávolsága. Hollandiában meglehetősen gyakori, napjainkban már a városi környezetben is egész nagy számban megjelent.

Forrás: www.dailymail.co.uk