Itt senki sem unatkozik az átszállásig.

Egy repülőtér általában nem az a hely, ahol az ember órákat szeretne eltölteni. Pedig legtöbbször, ha átszállással utazunk, netán késik a járatunk, kénytelenek vagyunk várakozni. Léteznek azonban olyan légikikötők a nagyvilágban, ahol csak úgy repülnek az órák (meg a gépek…), hiszen mindenféle izgalmas programokon vehetünk részt!

Hongkongi Nemzetközi repülőtér

Ezen a repteren rendszeresen rendeznek ingyenes kiállításokat, és interaktív sétákat gyerekek és felnőttek részére. A fő attrakció azonban a mozi, amely Hong Kong legnagyobb vetítővásznát tudhatja magáénak. A 350 ülőhelyes moziban 2D és 3D előadásokat is láthatunk.

https://www.instagram.com/p/BSwEwnIg2Rj/

Kloten repülőtér, Zürich

A zürichi Európa egyik legforgalmasabb reptere, itt lehetőség nyílik a légiutakat másfajta szemszögből is megnézni. A vezetett túrák során a kulisszák mögé is bepillanthatunk, elleshetünk titkokat a repülőtér működéséről.

https://www.instagram.com/p/BVAGyfbDJ9N/

Changi Nemzetközi repülőtér, Szingapúr

A Changi rendszeresen a dobogón végez a világ legjobb repülőterei versenyében. Az épületben megismerhetjük a régió lenyűgöző élővilágát, helyet kapott ugyanis egy botanikus kert, egy orchidea kert, de kaktuszok, napraforgók, lepkekert és egy tavacska is vár az utazókra. A tetőn pedig egy medence és elképesztő kilátás fogad. Két terminál ingyenes mozival vár. Ki akarna innen egyáltalán tovább menni?

https://www.instagram.com/p/BV_udZQgJ6Z/

Incheon Nemzetközi repülőtér, Szöul

A világ egyik legegzotikusabb légikikötőjében sem lehet unatkozni. Megismerhetjük a helyi kultúrát, meghallgathatjuk a helyi zenét, és megcsodálhatjuk a koreai rituálékat. És akkor még nem szóltunk a családi korcsolyapályáról!

https://www.instagram.com/p/BV8_CTGl92e/

Schiphol repülőtér, Amszterdam

A könyv az utazó legjobb barátja, ezt jól tudják az amszterdami repülőtéren. Itt egy egész könyvtár vár az úton lévőkre, olvasócsarnokkal, tengernyi könyvvel.

Fotó: airportlibrary

Taoyuan Nemzetközi repülőtér, Tajvan

Tajvan legnagyobb reptere valami igazán egyedivel készül. Állandó foglalkozások várják a turistákat, a kalligrafikus írástól kezdve az ételkóstolókig. A fő látnivaló azonban a Hello Kitty pavilon.

https://www.instagram.com/p/BWEbPHCDnVB/

Franz Josef Strauss repülőtér, München

Münchenben ugyan mi más várna az utazókat, mint sör. Ha van pár óra az átszállásig, akkor irány a repülőtér sörfőzdéje, ahol nem csak ihatunk, de szét is nézhetünk a manufaktúrában.

https://www.instagram.com/p/BV3oNSRBR-v/

Vancouveri Nemzetközi repülőtér

Vancouver szintén gyakran szerepel a világ legjobb légikikötői között. Nagy hangsúlyt fektetnek a művészet bemutatására, így több szoborban is gyönyörködhetünk. A legnépszerűbb azonban az a 114 000 literes akvárium, ami az óceán életét mutatja be, kicsiben.

https://www.instagram.com/p/BJjKZnzg2cP/

Dubaji Nemzetközi repülőtér

Ázsia és a világ többi része között zömmel ez a repülőtér tartja a kapcsolatot, így meglehetősen forgalmas. Elképesztő mennyiségű üzlet 15 000 m2-en, a shoppingolók paradicsoma. Itt aztán lehet nézelődni, a luxuscikkektől kezdve a használati tárgyakig, minden kapható.

https://www.instagram.com/p/BVWNgbeAU4n/

Forrás: brightside.me