Szűrd ki a mérgeket természetesen!

A jól megválasztott szobanövény jobb, mint egy házvezető. Elvégzi helyetted a munka javát, és közben még jól is mutat a szoba sarkában. Tavasszal különösen fontos, hogy a nagytakarítással együtt a méreganyagokat is száműzzük, lássuk, milyen növényeket érdemes ehhez választanunk!

1. Szobafikusz

Azon kívül, hogy nagyon jól mutat, a szobafikusz eltávolítja a levegőben található toxinokat és felveszi a harcot a trópusi kórokozókkal és parazitákkal szemben. A tanulmányok szerint ez a növény olyan hatékonyan képes eltávolítani a formaldehidet a szoba levegőjéből, mint a különböző tisztítószerek. Ajánlatos időnként egy nedves kendővel áttörölgetni a leveleket, hogy hatékonyabban „működhessenek”, ne legyenek eltömődöttek, porosak a pólusok.

Fotó: Amazon

2. Szobapáfrány

Ez a bokros növekedésű, kedvelt szobanövény remekül megszűri a levegőt a szennyezőanyagoktól, így a formaldehidtől, xiloltól, toluoltól. Ezek az anyagok akár fejfájást, légzési problémákat is okozhatnak, így mindenképp jobb megszabadulni tőlük. Ráadásul a szobapáfrány elűzi a téli szárazságot is, mivel párásítja a levegőt.

Fotó: Amazon

3. Aranypálma

Az 1989-es NASA tanulmány szerint az aranypálma az egyik leghatékonyabb levegőtisztító növény, különösen a beltéri formaldehid-eltávolító képessége miatt.

Fotó: Amazon

4. Vitorlavirág

Nem csak gyönyörű, de egy igazi légtisztító erőmű is egyben. A NASA vizsgálatai szerint kiszűri a formaldehidet, az ammóniát, a benzolt, a triklóretilént, a toluolt a levegőből.   Említettük már, hogy ezek mind olyan dolgok, amelyek fejfáját, légzési problémákat okozhatnak, és rákkeltőek? Emellett a levegőben található penészt is eltávolítja, ami pedig asztmát, allergiát okozhat. Érdemes a párás levegőjű fürdőszobába tenni!

Fotó: Amazon

5. Anyósnyelv

Az igénytelensége miatt is közkedvelt szobanövényt értékeljük azért is, mert kiváló légtisztító! Kevesebbet kell szenvednünk a benzol, formaldehid, xilol, toluol okozta kellemetlen hatásoktól szenvednünk, ha anyósnyelvet tartunk a szobában.

Fotó: Amazon

6. Filodendron

Pofonegyszerű nevelni és még a levegőt is tisztítja – aligha kell ennél több! Remekül semlegesíti a ragasztóanyagokban, bőrhuzatokban található mérgeket, a formaldehidet és a xilolt is.

Fotó: FARMGIRL FLOWERS

Forrás: www.housebeautiful.com