Aki a virágot szereti… az ilyen szállásról álmodik.

Nem mindegy, hogy milyen szálláson töltjük a pihenésünket – jól tudják ezt a hoteltulajdonosok is. A kényelem és a felszereltség mellett éppen ezért extra figyelmet fordítanak a környezetre, a növényzetre is. Az alábbi hotelek nem kis részben annak köszönhetik hírnevüket, hogy a díszletüket elképesztő virágözön, bokrok, kúszónövények, évelők tömege alkotja.

Utazzunk képzeletben!

Hôtel Plaza Athénée

1913-ban épült Párizsban ez az elegáns, ikonikus ház, ahol 1947-ben Christian Dior bemutatta első kollekcióját. Napjainkban a hotel épülete éppen  olyan jól öltözött, mint a szállóvendégek, az erkélyek telis-tele vannak piros muskátlival.

Fotó: Katie Mitchell

Le Moulin de l’Abbaye

Az egykoron malomként működő épület a franciaországi Dronne folyón található, Brantôme városánál. A történelmi településen I. Károly frank császár 769-ben apátságot alapított. A hotel ideális választás a romantikára vágyóknak, zölddel befuttatott falakkal és kék ablaktáblákkal.

Fotó: Yoan Chevojon

Le Sirenuse

1951 óta működik a szirénekről elnevezett szálloda az olaszországi Positano szikláján. Minden szobához tartozik egy apró balkon, ami a kék tengerre néz, a szirének szigete felé, ahonnan az édes női énekek érkeznek – legalábbis a legenda szerint.

Fotó: Roberto Salomone

The Peacock at Rowsley

A 15 szobás épület Angliában, Derbyshire-ben található. Rengeteg virág, lilaakác, orgona nő a bűbájos, buja angolkertben.

Fotó: Ian Daisley

1 Hotel South Beach

Ökotudatos luxusszállás: a 1 Hotel South Beach szállóban még a szolgálati autók is Tesla-k. A több, mint 10 000 növénnyel beültetett installáció a bejáratnál a zöld falakat jegyző AgroSci cég közreműködésével készült.

Fotó: Eric Laignel

Belmond Hotel Splendido

Lauren Bacall és Humphrey Bogart, valamint Elizabeth Taylor és Richard Burton is vakációzott ebben a hotelben, Portofino-ban, Olaszországban. Elképesztő látvány a Ligur-tengerre, citrusfélék, lilaakáccal befuttatott pergolák: nem kell sokáig magyarázni, hogy mi vár az itt megszállókra.

Fotó: Belmond

Forrás: www.architecturaldigest.com