Ki ne szeretné virággal díszíteni a lakást?

Általában hajlamosak vagyunk a virágokat valamilyen ünnephez, jeles alkalomhoz társítani, de ki mondta, hogy csak a szülinapunkon lehet virágcsokor az asztalon? Nem kell várnunk rá, hogy majd kapunk valakitől, sőt vagyonokat sem kell fizetnünk egy-egy profi csokorért. Csináljuk meg mi magunknak! Íme ehhez néhány tipp, amire érdemes odafigyelni.

1.

Vágd le a virágok végét nagyjából 45 fokos szögben mielőtt vázába tennéd őket. Így akkor is könnyen fel tudják szívni a vizet, ha a végük teljesen leér az üveg aljéra.

Virágcsokor készítésFotó: http://www.countryliving.com/

2.

A profik szerint egy csokron belül legfeljebb három különböző színt kombináljunk. Akkor kapunk harmonikus végeredményt, ha az árnyalatok összeillenek egymással.

Virágcsokor készítésFotó: http://www.countryliving.com/

3.

Ne egyenesen, hanem kissé ferdén tartva illeszd a virágok szárát a csokorba, így sokkal természetesebb lesz összehatás.

Virágcsokor készítésFotó: http://hellomay.com.au/

4.

Bizony az sem mindegy, milyen vázát választunk. Az ördög a részletekben rejlik! Egy díszes, hangsúlyos virágokból álló kompozícióhoz jobb, ha egyszerűbb, például fehér vagy sima üveg vázát választunk.

Virágcsokor készítésFotó: https://www.leifshop.com

5.

No és persze alaposan gondoljuk át, hová tesszük a csokrot a lakáson belül. A legjobb ha nincs a közelében más növény, hogy megfelelő hangsúly kerüljön rá.

VirágcsokorFotó: http://www.homeandfabulous.com/