Útra fel!

Hazánkban az energiaturizmus úgy virágzik, mint kaszálatlan telken a parlagfű. Újabb és újabb települések jelentik be: gyógyító energiára bukkantak. A jó hír, hogy nem kell kikérni sem gyógyszerészünk, sem kezelőorvosunk véleményét, a kevésbé jó viszont, hogy nem is garantálja semmi a varázsütésre gyógyulást.

Na jó, a varázsütés lehet kicsit túlzás, az esztergomi misztikus kőfejek előtt például szigorú időintervallum van megszabva. Az első fej előtt tíz, második előtt öt, a harmadik előtt pedig nyolc percig kell állni a gyógyulás érdekében. Emellett azonban akad még pár említésre méltó csodagyógyulást ígérő hely, íme néhány!

Dobogókő

Dobogókő

Ha a bolygónk szívcsakráját keresnéd, egy tappotat se menj tovább Dobogókőnél, megérkeztél! Na de hogy mi is az a csakra? A hindu tantrizmus, és a tantrikus buddhizmus alapvető fogalma, ami az emberi testben elhelyezkedő pszichikai energia magjait jelöli. Amennyiben a testünk és a lelkünk nincs összhangban, a csakrák rezgése megváltozik, ez az állapot pedig betegségekhez vezet. No, ilyenkor kell felkeresni például Dobogókőt, ami elméletben segít jól rezegni. És bár nem az angol tudósok, de a Dalai Láma elismerte a hely gyógyító hatását.

Bükkszentkereszt

Bükkszentkereszt

Amit biztosan állíthatunk, hogy Bükkszentkereszt az ország második legmagasabban fekvő települése. Vannak akik szerint emellett a bükki vidék számtalan különleges energiát sugárzó követ és fát rejt magában. Ezek közül a legnépszerűbb a Boldogasszony-köve, amelyről úgy tartják, hogy aki megpihen a kövön az gyorsabban piheni ki magát és felgyógyul a betegségéből. A mítosz szerint Jézus halála után Mária bánatában világgá indult. Amikor ideért, megpihent egy kövön, ami megpuhult alatta, így azóta is látni az ülés nyomát.

Márokföld

MárokföldFotó: panoramio.com

A Zala megyei Lenti térségében található Márokföldet az ország egyik legerősebb energiapontjának tartják. Az itt található magas rezgésszámú energiagóc segít a különböző betegségek gyógyításában, és lelki nyugalmat hoz annak, aki felkeresi. És kinek nincs szüksége egy kis lelki nyugalomra? De ha valakit ez nem izgat, még elmehet a márokföldi kalandparkba.

Fegyvernek

FegyvernekFotó: panoramio.com

Fegyvernek két dombja közül az egyiken egy temető fekszik, a másik pedig gyógyító energiával bír. Sajnos ennek ellenére nem találtunk róla túl sok információt, így hálásan vesszük ha megosztja velük tapasztalatát/tudását az, akinek van!

Bár nem hazánkban találhatóak, ha már a szívcsakrát emlegettük, jeleznénk, hogy a Föld torokcsakráját a Gízai piramisoknál, koronacsakráját a Himalájában, gyökércsakráját pedig az amerikai Nevadában találjuk.