A sült gesztenye sokak számára az igazi téli hangulat elengedhetetlen kelléke. Több módszer is van ennek a finomságnak az elkészítésére: mutatjuk az egyik leggyorsabbat!
Tudjuk, legegyszerűbb az utcán, készen megvenni, de ha nem akarsz csillió forintot kiadni rá, olvasd el, hogy készítheted el otthon, villámgyorsan!
Lépések:
- A gesztenyét 20 percre áztasd be langyos vízbe.
- Melegítsd elő a sütőt 200 °C fokra, gázsütőn ez a 4-es fokozat.
- A vízből kivéve jó mélyen vagdosd be mindegyiket. Ha valamelyik rossz, az most kiderül, félre vele!
- Sütőpapíros tepsin helyezd el úgy a gesztenyéket, hogy a vágás felül legyen.
- 25 percig süsd – készen is van! A ropogósra sült héjak könnyen eltávolíthatók puszta kézzel.
- Készítheted a következő adagot. Jó étvágyat! 🙂