Több kategóriában hirdettek győzteseket.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2018-ban ismét megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt Szegeden a Virág Cukrászdában.

Az idei megmérettetésre 72 fagylalt nevezett. A jeges finomságokat négy kategóriában tizennégy fős szakmai és öt fős közönség zsűri pontozta.

VERSENYEREDMÉNYEK:

„I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

(Ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.)

Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese:
Bazsalikomos málna – Somogyi Renáta (Bringatanya, Somogyi Fagylaltműhely – Gyenesdiás)

https://www.facebook.com/Bringatanya/photos/a.129331327133303.21714.122383014494801/1858961054170313/?type=3&theater

Ezüstérem:
Maracuja mandularopogóssal – Damniczki Balázs (Damniczki Cukrászda – Székesfehérvár)

https://www.facebook.com/280788841932813/photos/a.561279477217080.128516.280788841932813/1163575653654123/?type=3&theater

Bronzérem:
Ribizlis-málnás csokisorbet – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)

https://www.facebook.com/janoska.cuki/photos/a.778026998884666.1073741872.213415158679189/1836486639705358/?type=3&theater

„II.” kategória: cukrászdák, fagylaltozók versenye

(Ebben a kategóriában is ajánlott használni a hagyományos alapanyagokat – úgymint tej, tejszín és/vagy vaj, cukor, tojás, de fagylalt bázisok használata is engedélyezett.)

Aranyérem:
Kesudió datolyalekvárral – Pálfi Attila (Florida Fagyizó – Balatonmáriafürdő)

https://www.facebook.com/floridafagyizo/photos/a.145554112176421.31893.142410015824164/1787943274604155/?type=3&theater

Ezüstérem:
Sós vanília ropogós tökmag pralinével – Jóri-Hegedűs Szilvia (Diamante Fagyizó – Budapest)

https://www.facebook.com/diamantefagyizo/photos/pcb.2008767845813846/2008767815813849/?type=3&theater

Bronzérem:
Rebarbarás-epres philadelphia – Somogyi Renáta (Bringatanya, Somogyi Fagylaltműhely – Gyenesdiás)

„C” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye

Aranyérem:
Homoktövis fagylalt zabkeksszel és virágporral – Andok Tamás (Aromitalia – NECTAR Kft. – Budaörs)

Ezüstérem:
Málnás-csokoládés muffin – Hajdu Zoltán (KEN Carpathia Kft. – Budapest)

Bronzérem:
Gyömbéres citromos keksz – Mec3 Hungaria Kft. – Budapest

„M” kategória: (hozzáadott cukrot, glutént, laktózt és tejfehérjét nem tartalmazó fagylalt kategória.)

Aranyérem:
Narancsos mandula – Hajdu Zoltán (KEN Carpathia Kft. – Budapest)

Ezüstérem:
Feketeribizlis forraltbor – Pálfi Attila (Florida Fagyizó – Balatonmáriafürdő)

Bronzérem:
Málna – Rétfalvi Attila (König-Units Kft. – Budapest)

Kézműves Fagylalt Nívódíj győztese:

Somogyi Renáta (Bringatanya, Somogyi Fagylaltműhely – Gyenesdiás)

Közönségdíjas:

Hunyadi gesztenyés – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)

„I Love SZEGED” díjas fagylalt:

Gesztenye vörösboros áfonyával – Somogyi Renáta (Bringatanya, Somogyi Fagylaltműhely – Gyenesdiás)

Forrás: www.cukraszat.net