Az üzemben engedélyek nélkül, nem megfelelő körülmények között készítették az ételt.

A Nébih munkatársai egy Pest megyében, Gödöllőn működő pizzakészítéssel és kiszállítással foglalkozó üzemben tartottak ellenőrzést, melynek során több szabálytalanságot is feltártak. Amellett, hogy a tulajdonos nem rendelkezett élelmiszer-előállításhoz szükséges engedéllyel és adószámmal, a helyszínen több élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő műszaki, higiéniai és személyi hiányosságot is feltártak a szakemberek.

Többek között nem volt melegvíz-ellátás sem mosogatáshoz, sem kézmosáshoz, a padozat pedig takarítatlan volt. A lejárt és nem nyomonkövethető alapanyagok mellett a helyiségben különféle oda nem illő tárgyak – monitor, óriás sakkbábuk, gépkocsi akkumulátorok, motorolaj, rossz hűtőszekrények stb. – voltak elhelyezve. A pizza készítését és kiszállítását végző személyek pedig nem rendelkeztek a szükséges egészségügyi igazolásokkal.

A hatóság a pizzakészítő tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A NAV eljárást indított, amelynek eredménye akár egymillió forint mulasztási bírság is lehet, és a pizzázó nyilvántartásai alapján utólagos vizsgálatra is sor kerülhet.

Forrás és képek: portal.nebih.gov.hu