Okos eb.

Aki tud autót vezetni, az tudja, hogy a tanulás hosszadalmas feladat. Sok mindent kell összehangolni, kezelni ahhoz, hogy a jármű azt tegye, amit mi szeretnénk. Elindulás, fékezés, sebességváltás, kanyarodás – az ember kezdetben nem is tudja, hogy hol áll a feje. Hát még a kutya!

Egy angol állatvédő szervezet (Society for the Prevention of Cruelty to Animals) minden évben több ezer kutyának segít végleges otthonra lelni. Ezeket a kutyusokat korábban bántalmazták, elhanyagolták, kidobták, a szervezet pedig keményen dolgozik azon, hogy boldogok legyenek, és végleges otthonra találjanak. Hogy bebizonyítsák azt, hogy a kutyák milyen okos állatok, a MINI-vel együttműködve útnak indították a #drivingdogs kampányt, amelynek során egyes négylábúak megtanulnak autót vezetni.

Az alábbi videón megnézhetjük, hogy Porter és a hozzá hasonló kutyusok miként navigálnak egy guruló járművet.

A tanpályán manőverező kutyust természetesen az oktató segíti – de nem az autóban ül, hanem mellette halad. Lenyűgöző, ahogy Porter figyel rá és tekeri a kormányt, ha szükséges. Még a kanyart is be tudja venni és a sebességváltót is gond nélkül kezeli. Nem lehet mondani, hogy nem figyel oda az oktatóra, szinte csüng az utasításain. Természetesen a próbaút végén a dicséret és az ölelés sem marad el!

Meet Porter, the world’s first driving dog

Forrás: flopmee.com