Álomszerű és gyönyörű helyek a listán.

Ha azt hiszed, hogy már a világ össze csodáját láttad (legalább képen), akkor nagyot tévedsz, egy most megjelent könyvben ugyanis számos olyan extra látnivalót gyűjtöttek össze, amit még a világjárók sem mind ismernek.

Egészen pontosan 360 elképesztő, csodálatos helyet mutatnak be a Lonely Planet szerkesztői, és nem egy közülük „titkos”, kevéssé ismert a turisták előtt. A világ rejtett csodái címre hallgató könyv mindenkinek tartogat meglepetést. A kiadó nem titkolt célja, hogy letérítsen minket a jól bevált utakról és izgalmas, felfedezendő ösvényekre invitáljon.

Merüljünk alá az ismeretlenben, lássunk néhány példát a rejtett kincsekből!

Ha’iku lépcsők – Hawaii, USA

A mennyországba vezető lépcső – így nevezik ezt a helyet, ami nem csoda, ha figyelembe vesszük, hogy micsoda elképesztő panoráma tárul elénk, amint lépegetünk felfelé. A lépegetés ugyan eltart egy darabig, tekintve, hogy 3922 lépcsőfokot kell megmászni, az 1943-ban épült úton.

Fotó: LASZLO PODOR

Hang nga vendégházak – Dalat, Vietnam

Egyszerre különös és lenyűgöző: ezeket a vendégházakat Salvador Dali szürrealizmusa inspirálta. A falak olyanok, mintha éppen olvadnának, a lépcsők görbék, a fejünket pedig barlangszerű kamrákban hajthatjuk álomra.

Fotó: DAVID GREEDY

Kaindy-tó  – Kazahsztán

A vízből kinövő fák igen vonzóvá teszik a tavat a búvárok számára, de megállapíthatjuk, hogy nem csak a víz alatti, de a víz feletti látvány sem utolsó.

Fotó: JONAS NELLISSEN / EYEEM

Párizs katakombái – Franciaország

Kísérteties és sötét: belépés csak bátraknak! A földalatti járatok közel 270 kilométeren keresztül tekeregnek, és mintegy 6 millió ember csontját rejtik. Ebbe a városi temetőbe hantolták el az elhunytakat, egészen addig, amíg meg nem telt.

Fotó: CHICUREL ARNAUD

Carhenge – Nebraska, USA

A jól ismert Stonehenge helyett Nebraska-ban a Carhenge-et csodálhatjuk meg: az ember alkotta látnivaló 39 klasszikus amerikai autót foglal magába, egészen egyedi formációt alkotva. Az 1987-ben készült „alkotás” Jim Reinders amerikai művész nevéhez fűződik.

Fotó: RICHARD CUMMINS

Trolltunga – Norvégia

Tériszonyatosoknak nem ajánlott ez a sziklanyelv, amely meglehetősen impozáns látványt nyújt. A 8-9 órás gyaloglással elérhető sziklaképződmény elképesztő fotótémául szolgál, de veszélytelennek sem mondható, sajnos már haláleset is történt itt.

Fotó: MÀRIA MIGROVÀ / EYEEM

Vonattemető – Uyuni, Bolívia

A nagy vonattemető az 1940-es években indult hanyatlásnak, amikor az ország bányászata kezdett összeomlani. A rozsdás, elhagyott vagonok megkapó és szomorú látványt nyújtanak.

Fotó: AROL KOZLOWSKI

Szivárvány törzsű eukaliptusz fák – Hawaii, USA

Ezek a szivárványok nem az égen, hanem a fák törzsén nőnek. A különleges tarka kérgű eukaliptuszokat az út mentén (Maui’s Hana Highway) és az arborétumban (Ke’anae Arboretum) találjuk.

Fotó: DANITA DELIMONT

Forrás: www.housebeautiful.com