Mentőakció.

Nehéz egy apró bébipingvin élete, ha magára marad egy partszakaszon. Billyvel, a kis kék pingvinnel pontosan ez történt. Szerencsére néhány jószándékú ember segített „elmondani” azt, amit az állat nem tudott, így mentve meg Billy-t.

Az új-zélandi Christchurch partjánál történt, hogy egy kis bébipingvin (más néven törpepingvin) tűnt fel. Rögtön egy kis tömeg verődött össze körülötte. Jeff Mein Smith látta a csoportosulást, miközben bicajozott és hazaugrott a kamerájáért. Mire visszaért, már egy kis tábla állt a pingvin mellett:

„Hello, anyukámra várok, hogy visszajöjjön. A DOC (a természetvédelmi hatóság) tud róla, hogy itt vagyok. Kérlek, hagyj békén! Tartsd távol a kutyádat. Köszi, Billy, a kék bébipingvin.”

Fotó: Jeff Mein Smith/Facebook

Talán Billy is tudta, hogy a tábla ő érte született, mert el sem mozdult mellőle. Néhány helyi lakos még egy kis járőröző védőláncot is alkotott.

A DOC később megérkezett Billy-ért, nagyon meglepődtek azon, hogy ott találták az állatot.

„Nagyon szokatlan, hogy egy kék pingvin kijöjjön így a nyílt területekre, a partra napközben. Normális esetben a tengerben vannak, vagy a kuckójukban.” – mondta a szakemberük.

Fotó: Jeff Mein Smith/Facebook

Billy a Pingvinrehabilitációs Központba került. Úgy vélik, hogy egy 2 hónapos, igencsak alultáplált lányka lehet. Mindössze 550 g-ot nyom, pedig ebben a korban már 900 g körül kellene lennie.

A központban segítenek, hogy egy kicsit felerősödjön, némi súlyt felszedjen, ezért halas finomságokat fog kapni, majd visszaengedik az óceánba.

Forrás: www.mnn.com