Több, mint adventi látványosság.

Idén is útnak indult a Mikulástroli, december 5. és 19. között mindennap jár a feldíszített, környezetkímélő és akadálymentesített Solaris–Škoda trolibusz. Fényeit körülbelül 10.000 alacsony fogyasztású LED-izzóból összeállított fényfüzér adja, valamint különleges egyedi belső dekoráció gondoskodik az ünnepi hangulatról.

A különleges járművön utazók nem csak a Mikulással és krampuszaival találkozhatnak, de ők maguk is ajándékokat adhatnak át nekik a rászoruló családoknak címezve.

A Mikulástroli hétfőn, kedden a 83-as; szerdán a 70-es; csütörtökön a 80A jelzésű; pénteken a 72-es; szombaton és vasárnap a 75-ös troli vonalán közlekedik. A belvárosi szakaszokon áramszedője nélkül – önjáró üzemben – a 70-es, a 72-es és a 83-as troli a Deák Ferenc tér M-et, míg a 75-ös és a 80A-s a Blaha Lujza teret is érinti. Munkanapokon 16 és 21:30, hétvégén 11 és 21:30 között utazhatunk rajta. Bár december 15. (szombat) munkanap, mégis a hétvégi menetrend szerint, 11 és 21:30 között találkozhatunk a Mikulással és krampuszaival is, sőt ajándékokkal megtöltött cipősdobozokat is leadhattok náluk. Az összegyűjtött dobozokat a Mikulástroli a Cipősdoboz Várba szállítja, hogy a Baptista Szeretetszolgálat segítségével a rászoruló családokhoz kerüljenek.

Tegyük szebbé együtt az árva, a nagycsaládos vagy a beteg gyerekek karácsonyát. A járaton normál díjszabás szerint érvényes bérlettel vagy menetjeggyel utazhatunk, iskoláskorig a gyerekeknek ezen a járaton is ingyenes az utazás.

További információ: bkk.hu/mikulastroli/

https://www.facebook.com/bkkbudapest/videos/312851252894368/

Kezdőkép: bkk.hu