Minta a magasból.

15. alkalommal készítették el a kiszombori útvesztőt, az aszály ellenére ugyanis a kukoricaszárak kellően magasak lettek. A kézi erővel, kapálva kialakított labirintus 2023. július 15. és augusztus 20. között várja a kalandkeresőket!

A Makótól nem messze található labirintus már egész komoly múltra tekint vissza. 2004-ben készítették az elsőt, még Ferencszállás határában, akkor még kukutyini kukorica-útvesztőnek hívták. Később azonban jobban megközelíthető helyre, Kiszombor mellé költözött a rendezvény, azóta is ott rendezik minden évben.

A munka számítógépes tervezéssel kezdődik, majd a mintát a 4 és fél hektáros kukoricaföldön 4 ember alakítja ki kézi erővel, kapálva. A projekt mintegy 200 órát vesz igénybe. Az utak 4,5 km hosszan tekeregnek, de a helyes útvonal 2, 5 kilométeres. Aki ezt megtalálja, kényelmes sétával alig egy óra alatt a végére érhet.

Az útvesztő minden évben egy mintát rajzol ki, ami azonban csak felülről vehető ki, pl. drónnal. Az 5 hektáros kukoricatáblában bolyongást egyéb programok egészítik ki, most a 4. szobában elhelyezett játék is az izgalmakat növeli.

A Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör tagsága az adománybelépőkből valósítja következő évi közösségi, kulturális, hagyományápoló programjait.

A labirintus nyitva tartása: vasárnap – csütörtök: 16-20 óra, péntek-szombat: 16-24 óra

Az adománybelépők ára:

  • felnőttek 1000 Ft
  • 14 év alatt 500 Ft

Pontos helyszín: Kiszombor külterület, Óbébai út – Kübekháza felé vezető út, a község központjától 2,5 km-re.

További információ: utveszto.com és www.facebook.com

A kiemelt kép illusztráció.