A világ legnagyobb pipije.

A tyúk már jó néhány ezer éve az ember egyik legfontosabb haszonállata, a legkülönbözőbb színű, formájú, nagyságú fajták léteznek. Közülük is a legnagyobb tyúkfajta a Jersey Giant (Jersey óriás).

Ezt a hatalmas baromfit New Jersey államban nemesítették, ő a legnagyobb és legnehezebb pipi. A 19. század végén John és Thomas Black voltak azok, akik elhatározták, hogy tyúkkal ’helyettesítik’ a legnépszerűbb baromfit, a pulykát. A fivérek a Black Javas, Black Langshans és Dark Brahmas fajtákat keresztezték, a pulyka-alternatíva reményében.

A méret és a súly miatt a Jersey óriást egy ideig broilerként tenyésztették, de mivel sokkal lassabban nő, mint a manapság széles körben tenyésztett broilerek, végül csak kevés teret nyert a húsiparban.

Amelia - Jersey Giant

Közel 70 cm-es magasságával valóban masszív baromfi. Noha időnként a Brahma is eléri a Jersey méretét, átlagban az utóbbi a termetesebb. Állítólag a múltban még a mainál is nagyobb példányok léteztek. A kakas kb. 4,5-5,5 kg, a tojó rendszerint 3,6-4,5 kg-ot nyom.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kelley Bussell (@kelleyreneebussell) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

HATCHING EGGS AVAILABLE (@den.of.hens) által megosztott bejegyzés

Nyugodtak, könnyen kezelhetőek. Ezek a szárnyasok csak nagyon ritkán viselkednek agresszíven, kedves természetűek. Annyira barátságosak az emberrel, hogy sokan kedvencként tartják őket, nem pedig a húsukért vagy a tojásukért.

Forrás: www.odditycentral.com