A tél legyen a stylistod.

Kanadában nagy hagyománya van a havas-jeges passzióknak, ami nem csoda, hiszen az ország hatalmas területén sokkal keményebb és hosszabb telek jellemzők, mint nálunk. Bőven van hó, jég, fagy – ideálisak a természeti adottságok mindenféle téli mókához. Szánhúzó versenyek, jeges tavakban fürdőzések, fagyott tundrán átívelő maratonok – számtalan lehetőségből választhatunk.

2011 óta a Yukon territóriumban található Takhini Hot Pools Resort szálloda minden évben megrendezi a legmókásabb versenyt, amit csak el lehet képzelni ilyen dermesztő hidegben.

Szó szerint dermesztő, a vetélkedés lényege ugyanis az, hogy a fagytól megdermedt frizurákat díjazzák. A verseny nyertese jutalomban is részesül.

Talán azt hinnénk, hogy senkinek sem fűlik hozzá a foga,  hogy egy ilyen zimankós versenyre benevezzen, de ez egyáltalán nem így van. Több százan érkeznek a világ különböző részeiről, hogy viccesebbnél viccesebb frizurákat kreáljon nekik Tél tábornok. A vetélkedés gyakorlatilag egész télen át tart, hiszen a hotel olyan helyen fekszik, ahol a hideg napoknak se vége, se hossza.

A megmérettetésen a legmókásabb frizurakölteményt keresik.

Ehhez a résztvevőknek először alá kell merülniük a forró vízben, hogy a hajuk átnedvesedjen, majd egyszerűen hagyniuk kell, hogy a vízgőz és a hideg levegő elvégezze a maga dolgát. Nem csak a hajunk vesz fel ilyenkor mókás formát, de a szemöldökünk, szempillánk és (ha van) a bajszunk, szakállunk is. A fodrászkodásra kifejezetten hideg napot kell választani, amikor a hőmérséklet -20 °C körül van. Nem készül két hasonló frizura, az egészen biztos!

Ne felejtsük el megemlíteni, hogy a fülek a legtöbb esetben nem reagálnak túl jól a fagyra. Ezért csak óvatosan az érzékeny fülekkel!

Nos, kinek van kedve kipróbálni?

Forrás: www.mnn.com