Alkalmazkodott.

Dexter, a 6 éves Breton spániel arról vált híressé, hogy úgy sétál, mint egy ember: 2 lábon. A szokatlan járást azután sajátította el, hogy az egyik mellső lábát egy autóbalesetben elvesztette.

Dexter még egy éves sem volt, amikor kitört a kertből egy szagot követve. Sajnálatos módon egy érkező autó elütötte, az eb csúnyán megsérült. Szerencsére azonban néhány pillanattal később rátalált a gazdi és sietve az állatorvoshoz vitte a rakoncátlan kutyust.

Az egyik mellső lábát amputálni kellett és a másikról is kiderült, hogy sokkal súlyosabban károsodott, mint eredetileg vélték. A legfontosabb azonban az volt, hogy sikerült Dexter életét megmenteni.

Kentte Paseket, a gazdáját is meglepte, amikor a kutyus a hátsó lábaira állva, felegyenesedve kezdett járni. Alig 2 hónappal a balesetet követően egyszer csak így sétált ki az ajtón, csak a gazdik rettegtek, hogy elesik és ismét megüti magát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dexter upright tripod dog (@dexterdogouray) által megosztott bejegyzés

Pedig a szerető tulajdonosok még speciális, járást segítő kerekeket is beszereztek a kutyusnak. Eleinte Dexter használta is őket, de aztán inkább úgy döntött, hogy nincs rájuk szüksége, ő két lábon fog járni.

Az egyedi járás online is szenzációt kelt, több millióan tekintik meg a gazdik által a közösségi médiafelületekre feltöltött felvételeket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dexter upright tripod dog (@dexterdogouray) által megosztott bejegyzés

Néhányan aggódnak a terhelés miatt, de Kentte mindig elmondja, hogy a kutyust rendszeresen kontrollálják, és az elülső lábára nem tud ránehezedni mert nagyon gyenge és ez fájdalmat okoz neki. Dexter maga választotta a két lábon járást, senki sem kényszerítette rá.

A gazdik hálásak, hogy a kutyus még mindig velük van és boldog, elégedett életet él.

Forrás: www.odditycentral.com