Fehér, kék és sárga színek fognak dominálni.

Hamarosan kezdődik a fővárosi virágágyások ősziesítése: a FŐKERT Nonprofit Zrt. azt ígéri, hogy az októberi nemzeti ünnepre már teljes virágpompa díszíti majd a tereket.

Az egynyári növények lassan elvirágoznak, helyüket kétnyáriak fogják átvenni a kiültetésekben. Idén is több tízezer árvácska és díszkáposzta kiültetésével teszik színesebbé a Főváros kiemelt zöldterületeit.

Az őszi ültetésnél elsősorban a turisztikailag fontos területekre összpontosítanak, így többek között a Margitszigeten, a Szent György téren, az Eötvös téren, a Bem József téren, a Duna korzón, a Szent Gellért téren, valamint a Széchenyi rakparton és a Városligetben kerül sor a több, mint 80 ezer árvácska és 8 és fél ezer díszkáposzta kiültetésére.

Idén ősszel a fehér, kék, az élénksárga és a vibráló narancssárga színek kerülnek előtérbe. A kiültetett árvácskák hűvös időben is nyílnak, nagyméretű virágaik egész télen mutatósak.

Ezek a növények kertjeink és parkjaink egyik legkedveltebb virágai, mert tavasszal, márciustól júniusig, ősszel pedig szeptembertől a kemény fagyokig díszítenek virágjaikkal. Az őszi árvácskákat, csakúgy, mint az egynyári növényeket, saját termesztő telepén állítja elő a FŐKERT.

Forrás és képek: www.fokert.hu