Egzotikus növények várnak.

Cornwall partjainál állva lehetetlen nem észrevenni St. Michael’s Mount apró szigetét. A földdarab pár száz méterre fekszik a kontinenstől, mintha egy ékkő emelkedne ki a vízből, középkori kolostorral a tetején.

Fotó: stocker1970/Shutterstock

Ha a bájos szigeten szeretnél élni, akkor legalább olyan kitartónak és fittnek kell lenned, mint egy zergének. Az egyetlen esély arra, hogy a kb. 30 főnyi lakossághoz csatlakozz, ha főkertésznek jelentkezel a szigetre.

Fotó: Shelli Jensen/Shutterstock

A jó hír az, hogy most épp erre a pozícióra keresnek megfelelő embert! A rossz hír viszont, hogy nem akármilyen feltételeknek kell megfelelni. A sziklákon és magaslatokon kertészkedés bizony nem való akárkinek! Ha zergeként ugrálsz a szirteken, nem riadsz vissza a magasságtól és akár a világ tetején is képes vagy a metszőollót használni, akkor épp Téged keresnek.

Fotó: Murray Golder/Shutterstock

A növények feltétlenül megérik az áldozatot. St. Michael’s Mount lenyűgöző gyűjteményt mondhat magáénak egzotikus növényekből, a rozmaringtól kezdve a levendulán, aloe verán át az agávékig. Már az maga lenyűgöző, hogy ezen a földdarabon ilyen szépséges kertet találunk! Ez annak köszönhető, hogy a sziklák felmelegedve egyedi mikroklímát alakítanak ki, és a sós szelek, áramlatok ellenére a növényeket nem fenyegeti a fagyveszély. Nem véletlen tehát, hogy már 1780 óta burjánzik és zöldell itt a táj. Most már csak a megfelelő személy hiányzik, aki értő gondoskodással felügyeli a növényeket nap mint nap.

Matt Gibson/Shutterstock

A jelentkező választhat, hogy minden nap begyalogol a szigetre a kőből kirakott ösvényen – iparkodnia kell, mert dagály idején az út megszűnik. Biztonságosabb megoldás a naponta közlekedő kompot igénybe venni. Vagy a legeslegjobb a szigetre költözni. Az álláshoz egy viktoriánus korabeli ház is jár, terasszal és természetesen lenyűgöző panorámával.

Fotó: flickr.com/photos/andreboeni

Ne de mi történt az előző kertésszel? Belefáradt a hegymászásba? Lezuhant, miközben megmetszette az almafát? Szerencsére semmi ilyesmi, Lottie Allen remekül van. 5 év után a hölgy csupán új kihívásokat keres, hozzátéve, hogy minden hiányozni fog neki ebből a nem mindennapi munkából.

Fotó: flickr.com/photos/sbittinger
Fotó: flickr.com/photos/sbittinger
Fotó: flickr.com/photos/fotofrivolity08
Fotó: flickr.com/photos/pldms
Fotó: flickr.com/photos/jodastephen
Fotó: flickr.com/photos/john_fielding

Forrás: mnn.com