A sikert nem adják ingyen: többek között kitartás, bátorság, türelem kell hozzá. Bemutatunk néhány hírességet, akik csak 40 éves koruk után váltak ismertté.

Morgan Freeman (50 évesen)

A színész (aki még mindig nem Nelson Mandela) csupán 34 éves korában kezdett színjátszással foglalkozni. Az elismertséget az 1989-es “Miss Daisy sofőrje” hozta meg számára, amelyért Oscar-jelölést is kapott. Azóta számtalan filmben felbukkant kisebb-nagyobb szerepekben, mostanában pedig műsort vezet a National Geographic Channel-en.

Morgan Freeman
 Universal Pictures

2. Tommy Lee Jones (47 évesen)

A jellegzetes arcú színész élete nagy részét a mozinak és a színháznak szentelte, a világhír mégis csak “A szökevény” című filmben nyújtott alakítása után találta meg 1993-ban. Az arrogáns, mégis vérprofi vizsgálóbíró szerepéért bezsebelhette az Oscar-díjat, a borzasztó gyenge folytatást most inkább ne említsük.

Tommy Lee Jones
Relativity Media

3. Samuel L. Jackson (44 évesen)

Ki ne ismerné az afrofrizurás Julius “Motherfucker” Winnfield-et Quentin Tarantino Ponyvaregényéből? Jackson 40 éves korára több mint 100 filmben szerepelt, viszont a Julius szerepéért kapott Oscar-jelölés azonnal az A-listás sztárok közé repítette. Azóta is Tarantino egyik állandó színésze.

Samuel L Jackson
The Weinstein Company LLC

4. Leslie Nielsen (54 évesen)

Nielsenre mindannyian a Csupasz pisztoly-sorozat debil Drebin hadnagyaként emlékezhetünk, de a színész csupán 54 évesen csöppent a vígjátékok világába: ekkor játszotta el a nagy sikerű “Airplane!” paródiafilm lökött orvosát. Innentől nem volt megállás, szinte csak komédiai szerepekben láthattuk egészen 2010-ben bekövetkezett haláláig.

Leslie Nielsen
Paramount Pictures

5. Jean Reno

A sármos francia színészre – több kisebb szerep után – az 1985-ben készült “Metró” irányította a figyelmet, amelyet az ismert rendezővel, Luc Bessonnal készített. Hazájában már népszerű volt, amikor az 1994-es “Leon, a profi” sikere feltette őt a nemzetközi filmes térképre is. Azóta csaknem annyi hollywoodi, mint francia produkcióban láthattuk, karrierje pedig még mindig töretlennek tűnik.

Jean Reno
theplace

+1: Bálint György

Az ország Bálint gazdája kissé “kakukktojás” ezen a listán, de mivel gyakorlatilag közös nemzeti kincsünkről van szó, említsük meg őt is! Ha nem is színész, itthon legalább akkora rajongás övezi, mint bármelyik befutott sztárt Hollywoodban.

Az Ablak állandó szakértőjeként nyugdíjazása után közel 30 éven át tanított időset és fiatalt a növények szeretetére és gondos ápolására. A műsor megszűnése után sem vonult vissza, még mindig osztja a tanácsokat magazinok hasábjain és a több, mint 375 000(!) követővel rendelkező facebook oldalán.

Dr. Bálint György