Mesés figurák.

A fotókat elnézve alig hisszük, hogy a levélképeket készítő kazah művész autodidakta módon tanult mindent, és nem rendelkezik művészeti előképzettséggel. Kanat Nurtazin 2013-ban hobbiból kezdett rajzolgatni. Különösen a mix médiaművészetek érdekelték, és hamar az egyik kedvenc kifejezési módjává vált, hogy növényi levelekbe vágjon képeket.

Általában 6 órát vesz igénybe, amíg elkészül egy-egy ilyen alkotás.

Kanat rengeteget gyakorolt, volt olyan időszak, amikor néhány óra alvással tette a dolgát, hogy minél jobban elmélyíthesse a levélfarigcsálásban szerzett tudását.

Végig hitt magában és ennek meg is lett az eredménye.

Miután a képei bejárták az internetet, a legnevesebb stúdiók kérték fel. A férfi dolgozott már többek között a Nickelodeonnal és a Disney-vel is. Utóbbi különleges műveket kért tőle a Jégvarázs 2 és a Demóna 2 marketingkampányához.

A művész gyakran helyezi kompozícióba a képeket, épületet, tavat, hegyet választva háttérként, azzal kiegészítve az alakokat. A rajzfilmhősök mellett nem egyszer kazah motívumok, épületek is megjelennek a munkáin.

Kanat azt mondja, hogy minden lehetséges. Bármilyen hihetetlen is, el lehet jutni a legnívósabb rajzfilmstúdiókba Kazahsztánból, pusztán önerőből, rengeteg szorgalommal és munkával.

Forrás www.boredpanda.com, képek: Kanat Nurtazin